Premijer otkrio kako će Hrvatska reagirati na najveći skok novozaraženih

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. listopad 2020. u 11:33
Foto: Patrik Macek / Pixsell

“Ovaj virus ozbiljna je prijetnja zdravlju i životima”, rekao je Plenković, spomenuvši važnost pridržavanja mjera.

Danas se održava sjednica Vlade RH.

Danas je rekordni dan oboljelih, rekao je u uvodnom govoru premijer Andrej Plenković. “To je ujedno i najveći skok u jednom danu, 179 zaraženih više nego jučer”, rekao je Plenković, dodavši da je u svijetu više od 36 milijuna ljudi zaraženo koronavirusom, a više od milijun umrlo.

“Ovaj virus ozbiljna je prijetnja zdravlju i životima”, rekao je Plenković, spomenuvši važnost pridržavanja mjera.

Stožer poduzima mjere kako bismo se što bolje mogli nositi s ovim najvećim izazovom. Naš je cilj pronaći pravu ravnotežu između zaštite zdravlja i ekonomije. Bitno je da jedno ne ugrozi drugo, ali to ovisi o svakome od nas. Moramo biti jedinstveni u ovoj borbi, moramo imati povjerenja u odgovornost naših građana. Znam da nikome nije ugodno nositi maske u zatvorenim prostorima, no osobito tamo gdje se ne može ostvariti distanca to je doista važno i to svi moramo prihvatiti, rekao je Plenković, poručivši da će Vlada održati gospodarsku aktivnost.

Nužno je izbjegavati velika okupljanja, pa nažalost čak i velika obiteljska okupljanja, jer točno vidimo gdje su žarišta, rekao je Plenković.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata zabilježena su 542 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2206. Među njima je 361 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. Preminula je jedna osoba.

Komentirajte prvi

New Report

Close