Klik do znanja
Svjetsko, a naše

Prema ocjenama 200.000 akademika uvršteni su u prestižnih top 200 programa u svijetu i među top 60 u Europi

Studenti MBA programa ZŠEM-a online nastavu mogu pratiti s prestižnih inozemnih fakulteta.
PD VL native tim
07. ožujak 2020. u 14:15
FOTO: Press

Studentska razmjena u vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom ispala je sve samo ne onakvom kakvom su je studenti zamišljali. Iako se aplikacija dogodila puno prije nego što se o koronavirusu puno znalo, brojni studenti svoje razmjene morali su prekinuti, vratiti se u Hrvatsku i možda se vratiti tek sljedeće godine. Jedan od studenata koji se odlučio na razmjenu je i 23-godišnji Matej Gojanović Rakić, student MBA programa Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Naime, u vrijeme kada je pandemija postala aktualno pitanje on se nalazio na razmjeni na fakultetu NOVA SBE u Lisabonu.

”Odmah po izbijanju pandemije bio sam kontaktiran od strane koordinatorice za razmjenu, koja je od samog početka bila podrška u novonastalim okolnostima, te mi je jasno dala do znanja da se u bilo kojem trenutku mogu vratiti u Zagreb. Iako sam bio uvjeren da ću ostati u Portugalu, konstantne preporuke međunarodnog ureda ZŠEM-a kao i veleposlanstva RH u Lisabonu promijenile su moje mišljenje”, rekao je Gojanović Rakić.

Dolaskom u Zagreb i dalje odrađuje online nastavu s fakulteta u Lisabonu. Pruženi su mu svi materijali potrebni za učenje, kao i mogućnost polaganja ispita online putem. Prije studiranja na ZŠEM-u Gojanović Rakić magistrirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a MBA studij odlučio je upisati jer smatra da su znanja iz područja menadžmenta i financija ključna u suvremenom i poslovnom svijetu.

” MBA program upisuju kandidati s par godina radnog iskustva, ali i oni koji imaju više od deset ili petnaest godina radnog iskustva kako bi unaprijedili svoja znanja i vještine u području kojim se bave ili koje im je potrebno za bolje napredovanje u poslu. Tako kroz godine primjećujemo i rastući trend neekonomista kojima je za unapređenje potrebno dodatno znanje iz ekonomije i menadžmenta, pa tako MBA upisuje sve više diplomiranih farmaceuta, elektrotehničara, pravnika i slično. Imamo kandidate koji su stekli i magisterije ili doktorate u drugim područjima, ali ih karijera dovede do pozicija na kojima im je potrebno menadžersko znanje ili žele pokrenuti, odnosno uspješnije voditi, vlastitu tvrtku”, rekla je prodekanica MBA programa Zagrebačka škole ekonomije i managementa dr.sc. Maja Martinović.

Među 5 posto najboljih!

Zagrebačka škola ekonomije i managementa, koja je 2013. godine AACSB akreditacijom ušla među 5 posto najboljih poslovnih škola u svijetu, postigla je ove godine izniman uspjeh i u tzv. QS rangiranju. ZŠEM je tako prema ocjenama 200.000 akademika uvršten u prestižnih top 200 MBA (Master of Business Administration) programa u svijetu i izlistan je među top 60 MBA u Europi.

”Od samog početka studiranja na ZŠEM-u osjećao sam punu podršku sustava u kojem sam odlučio nadograditi svoje znanje. Ako bih morao opisati fakultet u par riječi to bi bile fleksibilan, efikasan i moderan. Profesori na ZŠEM-u pristupačni su i profesionalni, s respektabilnim iskustvima iz različitih područja poslovanja. Najdraža komponenta studiranja na ZŠEM-u su mi predmeti iz područja financija. Kao diplomiranog inženjera strojarstva cijeli život me prati matematika, koja je u području financija sveprisutna”, dodao je Gojanović Rakić.

Imperativ je kontinuirana edukacija

Okrenutost studentima je princip koji njeguju, a da bi opravdali svoju trenutnu poziciju u svijetu, konstantu edukaciju vide kao imperativ uspjeha. Ako govorimo o aktualnoj situaciji, samo u ovom trenutku više od 150 njihovih predavača kreira bogate sadržaje za učenje i provjeru znanja na daljinu.

”Iako je od samog početka 2002. godine ZŠEM vodeća hrvatska škola u sustavnom korištenju distance learning platformi kao korisnog dodatka učenju, sredinom siječnja pojačali smo sve aktivnosti predavača i administracije u pripremama za situaciju redovitog održavanja nastave i podučavanja bez dolaska studenata u učionicu. Naime, već tada su se otvorila određena pitanja vezana uz međunarodnu razmjenu studenata, strane studente koji na ZŠEM-u pohađaju svoj studij i rad s našim internacionalnim partnerima, što je bio znak za pojačano djelovanje u vidu dodatne edukacije i pripreme predavača za rad na raznim platformama za sinkrono i asinkrono učenje. Ovakav pristup se u daljnjem razvoju situacije pokazao iznimno važnim”, istaknula je prodekanica MBA programa Zagrebačka škole ekonomije i managementa dr.sc. Maja Martinović.

Vodeći se brigom za studente kao jednom od okosnica razvoja, čak su i obrane diplomskih radova preselili u online okružje. Njihov MBA student Lorenzo Pupo uspješno je obranio svoj diplomski rad online, i to iz Milana.

Sadržaj omogućio ZŠEM

New Report

Close