Preko središnjeg turističkog registra sve potvrde online

Autor: Marija Crnjak , 04. prosinac 2018. u 22:00
Za turiste i nova platforma croatia.hr/Grgo Jelavić/PIXSELL

Projekt digitalizacije vrijedan 40 milijuna kuna s 85% se financira iz europskog fonda.

U sklopu projekta Hrvatski digitalni turizam vrijednog oko 40 milijuna kuna, do kraja 2020. godine uvest će se pet novih javnih e-usluga.

Uvodi se Središnji turistički registar koji će omogućiti online izdavanje informacija, potvrda ili izvoda o postojećim ugostiteljskim objektima, pružateljima usluga u turizmu i sustavu turističkih zajednica.

Novom e-uslugom Upravni postupci putem interneta će se moći provesti postupci poput zahtjeva  i izdavanje rješenja za kategorizacijom, nadograđuje se sustav za prijavu i odjavu gostiju e-Visitor, a na novoj platformi croatia.hr na deset jezika turisti će imati znatno više informacija i usluga.

Projekt se s 85 posto financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, nositelj je Ministarstvo turizma a uz Hrvatsku turističku zajednicu službeni partneri su Turistička zajednica Splitsko -dalmatinske županije i Ured državne uprave Splitsko – dalmatinske županije.

Kako su istaknuli u utorak na predstavljanju projekta u Ministarstvu turizma, cilj je uz pomoć tehnologije poboljšati komunikaciju između pružatelja usluga i javne uprave u turizmu, povećati učinkovitost te smanjiti troškove pružanja javnih usluga i mogućnost pogreške.

"Projekt podržava i učinkovitu primjenu turističkih zakona koji su u procesu izmjena i čime će se dodatno doprinijeti administrativnom rasterećenju dionika u turizmu", istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Naime, sljedećeg tjedna na prvo čitanje u Sabor kreće prijedlog novog Zakona o turističkim zajednicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close