Preko iste aplikacije na 222 brze e-punionice u 6 država

Autor: Sergej Novosel Vučković , 05. listopad 2020. u 22:00
Platforma Hubjecta bit će primjenjiva i na punionice za električna vozila koje je u Hrvatskoj postavio HEP/S. Strukić/PIXSELL

Upotreba platforme bit će moguća korištenjem bilo koje aplikacije za punjenje članica konzorcija Next-E.

Ultrabrze punionice za električna vozila koje se u sklopu međunarodnog infrastrukturnog projekta Next-E nalaze u Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Rumunjskoj, bit će dostupne na jedinstvenoj aplikaciji.

Proizlazi to iz dogovora članova udruženja i projekta Next-E (sufinancira ga EU, a čine energetske kompanije Hrvatska elektroprivreda – HEP, E.ON Grupa, Mol i Petrol, te autoindustrije BMW i Nissan) i tvrtke Hubject, koja slovi za najvećeg međunarodnog pružatelja B2B usluga e-punjenja, priopćili su iz HEP-a.

Na platformi Hubjecta tako će biti 222 multistandardne brze punionice (50 kilovata snage) i 30 ultrabrzih (150-350 kW), a upotreba platforme bit će moguća korištenjem bilo koje aplikacije za punjenje članica konzorcija Next-E, što uvelike olakšava i putovanje na veće udaljenosti, budući da je dosad pristup punionicama Next-E-ja bio ograničen nužnošću korištenja više aplikacija njegovih članica.

“HEP-ovi korisnici usluge e-mobilnosti tako će moći bez dodatne registracije i preuzimanja drugih mobilnih aplikacija puniti električna vozila u svim zemljama u okruženju u kojima članice Next-E konzorcija imaju svoje punionice, i za to dobivati jedan račun od HEP-a”, navode iz HEP-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close