Predstavljeni tradicionalni proizvodi i običaji Varaždinske županije

Autor: Poslovni dnevnik , 30. kolovoz 2018. u 21:59
Moglo se zapjevati i zaplesati uz Hajdina bend koji promovira tradicijsku glazbu

‘Bučograd’ na Špancirfestu.

Bučne i šarene ulice Špancirfesta ove su godine vodile u 'Bučograd' u atriju Županijske palače u Varaždinu, mjesto na kojem su predstavljeni tradicionalni proizvodi i običaji Varaždinske županije.

Prvi put je tijekom festivala uličnih šetača Varaždinska županija zajedno s Turističkom zajednicom organizirala programe 'Bučograda' i 'Županije u malom', koji su oduševili posjetitelje i bili odlično posjećeni.  "Prekrasni prostor atrija Županijske palače sve dosad nije bio ispunjen kvalitetnim sadržajima, što smo odlučili promijeniti. Uz promociju buča i Varaždinskog bučinog ulja, što je naša strateška odrednica, predstavili smo naše općine i gradove. Posjetiteljima Špancirfesta smo omogućili da ovdje u atriju španciraju našom županijom.

Ovo je bio jedan od najdinamičnijih i najinteresantnijih, ali i novi i autohtoni, izvorni, program Špancirfesta", rekla je Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije.

  Subote su u 'Bučogradu' bile rezervirane za degustacije tradicionalnih delicija kao što su pogačice od buče, kučanski koščišjak, tikvači, palačinke od heljdinog brašna i sladoled s bučinim uljem, koje su pripremili Udruga kuhara Varaždinske županije i Udruga Hajdina. Moglo se i zaplesati i zapjevati uz Hajdina bend, glazbenu sekciju koja promovira tradicijsku glazbu i koji su posebno za ovu priliku osmislili himnu Bučograda. Uživali su i najmlađi u neuobičajenim aktivnostima – vadili su koštice iz buče te od buče izrađivali suvenire.

U šest dana u 'Županiji u malom' predstavili su se općine i gradovi, Ludbreg, Bednja, Cestica, Trnovec Bartolovečki, Novi Marof i Varaždinske Toplice.   "Varaždinska županija je posjetiteljima festivala ponudila nešto drugačije, domaće, izvorno i originalno te mi je drago da su naši brojni posjetitelji to prepoznali. Program 'Bučograda' ćemo dalje graditi, dopunjavati i širiti", najavila je Natalija Martinčević..

Komentirajte prvi

New Report

Close