Predstavljena višemilijunska investicija BAT-a, zaposlili 70 novih radnika i najavili dodatna zapošljavanja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. svibanj 2022. u 15:57
Foto: BAT

Samo u obuku za proizvodnju grijanih duhanskih proizvoda, dodao je on, uloženo je više od devet milijuna kuna, zaposleno je gotovo 70 ljudi, a otvaraju se i dodatna radna mjesta.

Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

Time je, nakon prošlogodišnjeg ulaganja od 200 milijuna kuna, kompanija nastavila s investicijskim ciklusom te pozicionirala Kanfanar kao tvornicu s najmodernijom proizvodnjom u duhanskoj industriji.

“Investicijom od ukupno 600 milijuna kuna u nove proizvodne linije, BAT je Hrvatsku postavio čvrsto u središte transformacije koja prati strategiju Grupe za izgradnju boljeg sutra s obzirom da su nove kategorije proizvoda budućnost naše industrije”, kazao je direktor operacija BAT Adria, Tamás Nyaka, dodavši da je tvornica u Kanfanaru tek jedna od ukupno četiri tvornice u Europi u kojoj će djelatnici raditi na proizvodnji nove kategorije proizvoda.

Samo u obuku za proizvodnju grijanih duhanskih proizvoda, dodao je on, uloženo je više od devet milijuna kuna, zaposleno je gotovo 70 ljudi, a otvaraju se i dodatna radna mjesta.

Tvornica će nakon završetka ulaganja imati ukupno četiri kompleksna stroja koji omogućavaju da se sve faze procesa, pa čak i proizvodnja svih faza kompleksnih filtara, sada proizvode u vlastitom pogonu.

U idućim godinama, najavljeno je, u Kanfanaru se planira povećavati ukupna proizvodnja grijanih duhanskih proizvoda (THP), koji tijekom upotrebe ne gore već se zagrijavaju, s obzirom na sve veću potražnju za njima.

”Iznimno smo ponosni što u Kanfanaru imamo proizvodnju nove generacije proizvoda i što možemo reći da su naši grijani duhanski proizvodi u potpunosti proizvedeni u Hrvatskoj. Potražnja za tim proizvodima kontinuirano raste, a to vidimo prema broju tržišta na koja izvozi Kanfanar”, naglasila je Ivana Miljan Tremac, menadžerica novih kategorija proizvoda, BAT Adria.

Kako je istaknuto, BAT snažno investira u održivo poslovanje te su kroz cijeli lanac vrijednosti postavljeni vrlo ambiciozni ciljevi smanjenja negativnog utjecaja poslovanja na okoliš i povećanja pozitivnog utjecaja na društvo.

“Već danas tvornica 100 posto energije koristi iz obnovljivih izvora, a od 2019. godine priključena je na prirodni plin. Sva voda koju tvornica ispušta se reciklira i ponovno koristi pa tako 40 posto ukupno korištene vode dolazi od recikliranja, a ostalih 60 posto od kiše i iz javne mreže. Cilj tvornice je da postane ugljično neutralna najkasnije do 2030. godine”, zaključili su iz BAT-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close