Predrag Raos vrijeđao pisce, bacio suzavac i ozlijedio ženu

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2013. u 13:22
Predrag Raos. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Književnik Predrag Raos danas nije dozvolio da počne konferencija. Pozvane su policija i hitna pomoć.

Književnik Predrag Raos danas nije dozvolio da počne konferencija za tisak koju su organizirali Hrvatsko društvo pisaca i hrvatski PEN, piše Večernji list.

Na samom početku teško je vrijeđao sve članove, a posebno predsjednicu PEN-a Nadeždu Čačinović. U jednom su trenutku novinari – iz protesta – izašli iz prostorije. On je krenuo za njima, te sprejem sa suzavcem napao Nikolu Petkovića, predsjednika HDP-a, ali je najveća količina suzavca završila u očima službenice PEN-a. 

Pozvane su policija i hitna pomoć. Došle su dvije policijske ekipe koja su privele Predraga Raosa, a hitna je ozljeđenu ženu odvezla u bolnicu.

U prostorijama HDP-a konferencija za tisak je nastavljena nakon tog teškog incidenta, a okupljeni pisci su svojim članovima kao i svima koji žele dobro Hrvatskoj poručili da u nedjelju na referendumu glasaju protiv. Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Komentari (14)
Pogledajte sve


kako je Raos "bacio suzavac" ako je koristio sprej? gađao je limenkom sa suzavcem nekoga ili što?
dvije policijske ekipe navalile su na Raosa? jel to bio Rambo osobno?

a najmanje mi je jasno što ovakakv bezvezan članak radi u uglednoj poslovnoj novini?? [emo_vrtimise]

hahahaha ugledna poslovna novina dobro ste me nasmjali

Svaka čast Raosu. Zabranio je da se novinari uključe u agitiranje i tražio da se objektivno i nepristrano ponaša novinarska i književnička skupina.

Rijetko viđena hrabrost među hrvatskim perima.


mogao je i on izvrijeđat njih i mirna bosna ,
čemu suzavac

pitanje je da li je tu uopće bio suzavac ili ih je špricao nekakvim drugim sprejem (možda protiv muha?) jer na snimci se vidi kako par žena vrišti i pokriva oči i usta od navodnog suzavca, a pored njih normalno stoje policajci koji nemaju nikakvih problema!?!?
meni ovo sve skupa djeluje kao gluma da bi se prikazalo one koji su “ZA” kao zle, nasilne i netolerantne osobe naspram dragih, mirnih, dobroćudnih protivnika referenduma koji se drže za ručice i veselo pjevaju na trgu

p.s. ako ste gledali priloge HRT-a s oba događaja bit će vam jasnije na što mislim

@ shabaneli,

uči povijest!
Prvo je 1 % nacista “bilo” “ugroženo” (manjine), a onda su uz pomoć “institucija sistema” i raznih “nevladinih udruga” ,državnih medija , pjevača , tamburaša , glumaca i ostalih sa državnih jasala zapalili svijet.

New Report

Close