Pred vijećnicima dvije ključne odluke, projekt je vrijedan pola milijarde kuna

Autor: Poslovni.hr , 17. veljača 2020. u 13:06
Foto: Getty Images

Vijećnici će morati donijeti i odluku o zaduživanju kod Privredne banke Zagreb.

Za utorak, 18. veljače sazvana je 30. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Labina. Ova sjednica kao i inače započet će aktualnim satom, a za dnevni red predloženo je ukupno jedanaest točaka među kojima se nalaze i dvije odluke koje su od ogromnog značaja za stanovnike Labina i Labinštine.

Naime, očekuje se usvajanje izmjena Prostornog plana Grada Labina što je uvjet za daljnji razvoj projekta Aglomeracije Labin-Raša-Rabac, piše Glas Istre.

Iako je važnost ovog projekta kojim se rješava pitanje odvodnje otpadnih voda i zaštite pitke vode neupitna, vijećnici će morati donijeti i odluku o zaduživanju kod Privredne banke Zagreb za financiranje kapitalnog projekta izgradnje i opremanje Doma za starije osobe u Labinu.

Usvajanjem izmjena Prostornog plana Grada Labina i općina Labinštine uključenih u ovaj mega projekt stječe se uvjet da, nakon usvajanja i dobivanja suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša na elaborat okoliša, započne zahtjevan proces projektiranja. Nakon dobivanja suglasnosti na elaborat okoliša, u planu je, dakle, pokretanje nabave za izrađivača projekta te se planira kako će cijeli taj proces oko projektiranja potrajati godinu i pol dana. Samu zahtjevnost projekta nije potrebno dodatno naglašavati, već je dovoljno reći kako je vrijednost oko pola milijarde kuna, a projekt zahvaća ne samo Grad Labin, već i ostale Općine Labinštine te će u fazi projektiranja i pribavljanja potrebnih dokumenata biti zanimljivo što se izdaje više građevinskih dozvola i to na području više jedinica lokalne samouprave.

Komentirajte prvi

New Report

Close