Pravobraniteljica Ljubićić o “aferi Barbika”: Žao mi je što se tako spominju žene

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. srpanj 2014. u 16:48
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Žalosno je što se žene uvijek uzimaju u tom segmentu kada se može manipulirati nekim političkim poenima u bilo kome području”, kazala je Ljubičić novinarima u Saboru.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić komentirala je danas "aferu Barbika", poručivši kako je žalosna što se žene u politici stavlja u taj kontekst, ali i dodala kako joj se čini da se radi o političkom podmetanju.

"Žalosno je što se žene uvijek uzimaju u tom segmentu kada se može manipulirati nekim političkim poenima u bilo kome području", kazala je Ljubičić novinarima u Saboru.

Dodala je, međutim, kako je uvjerena da se radi o političkim podmetanjima, kako ne zna tko je plasirao tu aferu te da zato tome ne želi pridavati osobitu važnost.

Pravobraniteljica je u izvješću upozorila na težak položaj žena na tržištu rada, a s njezinim ocjenama suglasili su se i saborski zastupnici pa je novinare zanimalo očekuje li da će Sabor u raspravi o konačnom prijedlogu novog zakona o radu podržati njezine stavove.

"Mi smo dali naše primjedbe na novi ZOR i ukazali nedopustivost outsourcinga, jer već ionako postoji iznimno loš položaj žena na tržištu rada, uzokovan ekonomskom krizom. Duga stvar je rastezljivost i feksibilnost radnog vremena, a treće mogućnost otkaza ženi u vrijeme trudnoće", rekla je.

Dodala je kako su nerazrađene odredbe o zaštitu dostojanstva radnika i radnica. Ne vidimo uopće na koji način će državne inspekcije rada prema takvom zakonu moći djelovati i u kojem opsegu, dakle, nema jasnog nadzornog mehanizma. Ostao je niz otvorenih pitanja koje smo pokušali riješiti s resornim ministarstvom i smatramo da treba ići reorganizacija prijedloga zakona", kazala je pravobraniteljica.

Komentirajte prvi

New Report

Close