PPK nudi 1000 kuna stipendije, kasnije i posao

Autor: Poslovni dnevnik , 04. svibanj 2021. u 22:00
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nadamo se da će ova mjera biti kvalitetan poticaj mladima da se odluče za ovo zanimanje, omoguće si bezbrižno školovanje.

Kako bi na vrijeme riješili problem nedostatka pravog kadra, PPK karlovačka mesna industrija prije nekoliko godina osmislila je program kojim mlade potiče na usmjeravanje na zanimanja koja su ovoj kompaniji nužna za ostvarivanje razvojnih planova. Tako će kroz kampanju “Biraj mudro, za sigurnu budućnost”, kojom promiču strukovno zanimanje mesar u nadolazećoj školskoj godini s 1000 kuna mjesečno stipendirati učenike koji upišu zanimanje mesar i za pohađanje stručne prakse odaberu PPK.

“To zanimanje ima sigurnu budućnost. S obzirom na naše poslovne planove obuhvaćaju daljnje širenje, logično je da će potrebe za kvalificiranim stručnim kadrom rasti. Iako tehnologija stalno napreduje, a mi u mesoprerađivačkoj industriji taj napredak pratimo, mesari će bez sumnje i u budućnosti ostati nezamjenjiv dio proizvodnog procesa. Kako bi buduće srednjoškolce motivirali da odaberu ovo zanimanje, nudimo im, uz mjesečnu stipendiju, besplatne udžbenike, plaćen rad na praksi i troškove prijevoza te druge pogodnosti. Nadamo se da će ova mjera biti kvalitetan poticaj mladima da se odluče za ovo zanimanje, omoguće si bezbrižno školovanje, ali i zaposlenje nakon završetka škole te rad u sigurnoj i stabilnoj tvrtki”, istaknuo je Igor Miljak, čelnik PPK.

Komentirajte prvi

New Report

Close