Poznatom istarskom pčelaru oštetili 22 košnice s čak milijun i pol pčela

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2022. u 08:39
Foto: Pixabay

Razbijeni su krovovi košnica, podignuti i oštećeni limovi na njima.

Čak 22 košnice oštetili su tijekom noći s petka na subotu poznatom buzetskom pčelaru Željku Sirotiću u selećem pčelinjaku kod samog sela Peničići, uoči pčelinje paše na bagrem. Seleći pčelinjaci pčelaru omogućavaju veći izbor pčelinjih paša jer s njime nije vezan za biljke određenog područja. Razbijeni su krovovi košnica, podignuti i oštećeni limovi na njima, javlja Glas Istre.

“Oštećene su sve košnice na jednoj platformi, a na drugoj platformi na kojoj ih je još toliko, nisu ni dirnute kao da je počinitelja nešto prestrašilo ili omelo u naumu. Nadam se samo da u košnice nije ubacio nikakvo sredstvo jer mi smo u ekološkoj proizvodnji. Mislim da nije, ali strah postoji”, požalio se Sirotić, vlasnik OPG-a Sirotić iz Buzeta, koji se bavi proizvodnjom eko meda, peludi i propolisa.

Sirotić kaže kako 43 godine pčelari, od toga trideset godina seli košnice po cijeloj Istri i nikada ništa slično nije doživio. Nemili slučaj prijavio je policiji, a na očevid su izišli djelatnici Policijske postaje Buzet.

Komentirajte prvi

New Report

Close