Poznato kontinentalno kupalište uskoro dobiva novo ruho, ulaže se 30 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. svibanj 2022. u 14:08
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U pitanju je prvo preuređenje nakon 46 godina, a uz novi olimpijski bazen voda iz bazena se više neće nepročišćena ispuštati, nego pročiščavati

Radovi na prvoj fazi obnove osječkog gradskog kupališta ′Copacabana′, koji uključuju izgradnju novog olimpijskog bazena, trebali bi biti završeni do početka srpnja, a riječ je o investiciji vrijednoj 30 milijuna kuna, izvijestila je u četvrtak osječka Gradska uprava.

Nakon obilaska radova osječki gradonačelnik Ivan Radić kazao je novinarima kako je ovo prva rekonstrukcija Copacabane nakon 46 godina, nakon koje će Osijek prvi puta dobiti pravi olimpijski bazen.

Ističe kako će, uz novi olimpijski bazen, okrugli bazen imati dodatne sadržaje, a voda iz bazena se više neće nepročišćena ispuštati u Dravu, nego će se pročišćavati.

Drugu fazu obnove, koja će obuhvatiti obnovu dva preostala bazena, prijavit ćemo u trećem kvartalu ove godine za sredstva Nacionalnog plana otpornosti i oporavka (NPOO). Krenuli smo u projektiranje i čekamo javni poziv Ministarstva turizma za NPOO gdje očekujemo određena sredstva kako bismo što manje opteretili gradski proračun, rekao je Radić.

Dodao je kako će u Gradskoj upravi voditi računa da, nakon obnove, ulaznice za kupalište budu cjenovno dostupne svim građanima.

Osječko-baranjski dožupan Mato Lukić izvijestio je kako je Županija  u ovogodišnjem proračunu odlučila pomoći realizaciju te investicije s dva milijuna kuna, dodavši kako će obnova kupališta, uz ostalo, uključivati novi sustav odvodnje bazenske vode, a cijeli kompleks bit će spojen na gradsku kanalizacijsku mrežu.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close