Poznata splitska plaža uskoro postaje najveće gradilište, a u planu su i drugi projekti

Autor: Poslovni.hr , 03. siječanj 2023. u 15:47
Foto: Pixabay

Nadamo se da će ti radovi trajati godinu dana.

Na najvećoj splitskoj gradskoj plaži Žnjan nema više kava, šetnji, a ovoga ljeta neće biti ni kupanja. Žnjan postaje najveće gradsko gradilište. Na prostoru koji se može usporediti s 40 nogometnih igrališta bit će brojni zanimljivi rekreativni sadržaji, a investicija je vrijedna 35 mil. eura, javlja HRT. 

“Naslijedili smo ovaj projekt od naših prethodnika, urbanisti su napravili sve što treba da se on privodi početku, a nadam se vrlo skoro i kraju”, rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

“Nedavno smo potpisali ugovor s ministarstvom kojim je naša tvrtka Žnjan dobila koncesiju na rok od 40 godina. Napravili smo sve preduvjete, predali smo građevinske dozvole, a sada izvodimo dokumentaciju za natječaj koji bi raspisali uskoro i pronašli izvođače i ovog proljeća počeli s radovima”, naveo je Puljak.

“Nadamo se da će ti radovi trajati godinu dana i da bi u ljeto 2024. Žnjan zaista postao najljepša plaža u Hrvatskoj, a i šire, na koju će svi građani Splita biti napokon ponosni”, kazao je.

No to nije jedini projekt, ide se prema istočnoj obali, odnosno trajektnoj luci.

Plan uređenja istočne obale 

“Upravo smo završili anketni natječaj kojim su arhitekti i urbanisti donijeli prvenstveno rješenje za regulaciju prometa, koje ćemo realizirati u nekoliko faza, a zatim i neka druga rješenja, kao što su primjerice produžetak Rive do palače i spajanje Rive, pazara i istočne obale u jedan prostor oko tzv. Dalmacijavina koji bi se isto tako trebao urediti. Donijeli su idejna rješenja za ostatak istočne obale koji bi se spojio sa šetnicom od pazara do Katalinića briga. Sve bi to bili javni sadržaji, bez hotela i bez stanova”, rekao je Puljak i dodao da sve što rade, rade prvenstveno za građane Splita i okolnog područja aglomeracije kojoj je Split središte, a bit će u konačnici dobro i za goste.

Komentirajte prvi

New Report

Close