Poznata policijska akcija postaje virtualna, ali policajci ostaju stvarni

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. rujan 2020. u 14:17
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Vozače je pozvao da poštuju prometne propise i posebice oprezni budite u zonama osnovnih škola i na pravcima kretanja naših školaraca.

Na početku školske godine u kojoj nastavu pohađa preko 38 tisuća prvašića, MUP je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorilo da će se edukacija o pravilnom ponašanju u prometu zbog posebnih epidemioloških mjera primarno odvijati virtualno.

Učenici prvih razreda tako će u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu kroz preventivno-edukativni video “Poštujte naše znakove”, dok će ih virtualni policajci Mario i Ante upoznati s prometnim znakovima i pravilima.

No, u zonama oko škola i dalje će za sigurnost prvašića brinuti stvarni prometni policajci, a virtualni mogu doprinijeti usvajanju pravilnog ponašanja u prometu te potaknuti odgovornost i samostalnost naših najmlađih sudionika u prometu, izvijestio je u srijedu MUP.

Roditeljima je pritom ukazao da djeca i mladi uče od starijih te ih oponašaju i u prometu zbog čega ih je pozvao da djeci budu primjer i najbolji uzor u odgovornom ponašanju u prometu.

Vozače je pozvao da poštuju prometne propise i posebice oprezni budite u zonama osnovnih škola i na pravcima kretanja naših školaraca.

Komentirajte prvi

New Report

Close