Poznata plaža opustošena. Nema kafića, ležaljki ni WC-a: ‘Nema doslovno ničega, kavu nosimo iz trafike’

Autor: Poslovni.hr , 30. svibanj 2023. u 10:46
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Splićani negoduju, dok turistima ne smeta. Oglasio se i Puljak.

Uživanje u suncu i moru je sve što na Žnjanu preostaje. Svi kafići su zatvoreni, a nema ni ležaljki ni suncobrana.

“Ne znam što bih vam rekla, pretežno sve nosimo od kuće nema kafića, nema ničega ni neko igralište za djecu ne znam, doslovno nema ničega”, govori Sara Mudnić Bile iz Splita.

“Evo kavica donosi se iz trafike, random od negdje. Ali to nije toliki problem koliki je problem što nema sanitarnog čvora. Znači katastrofa”, kaže Josipa Smiljanić.

“Možda je malo čudno, ali meni ne smeta. Mi smo ponijeli sve sa sobom, pa nije strašno. Ali ako netko želi doći uživati u piću i zalasku sunca to može biti problem”, govori Mika iz Finske.

Sadržaja nema i neće biti najvjerojatnije do iduće sezone. Iako je grad od ministarstva tražio dozvolu za privremene objekte, nije je dobio.

“Mi sve gledamo da je važno za naše građane, naši građani će se moći kupati na toj plaži, a onda ćemo nadam se na jesen započeti s radovima I onda već sljedeće ljeto bi dobili reprezentativnije objekte i bolje uvjete”, govori gradonačelnik Ivica Puljak za RTL.

No ništa bolje situacija ni na popularnim Bačvicama. Pijesak neuređen, nabacana lažina, a ni ovdje ni kafića ni toaleta. No barem radi tuš.

“Pronašli smo nekoliko barova, ali daleko od plaže, ne možemo naći vodu ili nešto za piti i jesti”, kaže Radho iz Indonezije.

I dok se dio Bačvica ipak uređuje za ovu sezonu, iz Grada tvrde da je problem što grad ne upravlja sa svojim plažama.

“Pokušavamo napraviti sve najbolje, ali nažalost ne upravljamo svime i uvijek pozivam da se sve ingerencije i sav teritorij koji je na području grada Splita da na upravljanje gradu Splitu a onda će situacija dugoročno biti puno bolja”, govori gradonačelnik Puljak.

Komentirajte prvi

New Report

Close