Pozivaju Vladu na žuran dijalog

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2016. u 22:00
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Protiv fleksibilizacije i izmjena ZOR-a, Ribići smeta Dalić.

Komentirajući program nove Vlade, čelnici sindikalnih središnjica usprotivili su se najavi daljnje fleksibilizacije radnog zakonodavstva i izmjenama Zakona o radu Predsjednik Nezavisnih sindikata Krešimir Sever posebno se osvrnuo na to što Vlada najavljuje kreiranje radnih mjesta, zapošljavanje…, a već par redaka kasnije zalaže se za reformu radnog zakonodavstva, pojednostavljenje pojedinih procedura i osiguravanje učinkovite primjene načela fleksibilnog radnog vremena.

To je za Severa neprihvatljivo jer se time izravno ide na ruku poslodavcima. Nema daljnjeg prostora za fleksibilizaciju ZOR-a, nego obratno, neke odredbe treba defleksibilizirati i prepustiti ih kolektivnom pregovaranju, poručio je. Šef SSSH Mladen Novosel “neće prihvatiti da u bilo kojem dijelu Vladina programa bude nešto što nije bilo u programu kampanje HDZ-a i Mosta”. Kao predsjednik GSV-a pozvao je Vladu da što prije imenuje članove GSV-a i počne raditi.

Šef  Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić to što je potpredsjednica Vlade M. Dalić postala nadređena Z. Mariću ne smatra dobrim jer je “Marić skloniji realnijem shvaćanju ekonomskih okvira, dok Dalić sindikati pamte po rigidnim i doktrinarnim stajalištima”. 

Komentirajte prvi

New Report

Close