Veliki događaj za Sisačko-moslavačku županiju: 60 milijuna kuna za projekt prihvatljivog prijevoza

Autor: Poslovni dnevnik , 04. travanj 2023. u 13:09
Sisačko-moslavačka županija treća je prihvatila projekt ‘Županijski prijevoz za sve’/S. B. Babić/PIXSELL

Butković je dodao da je Sisačko-moslavačka županija treća koja je prihvatila projekt te je pozvao i druge županije da to učine.

Na predstavljanju projekta “Županijski prijevoz za sve” u Sisku su u ponedjeljak ministar Oleg Butković i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak potpisali prvi ugovor o sufinanciranju javne usluge cestovnog prijevoza putnika, koji će građanima omogućiti siguran i prihvatljiv prijevoz.

Butković je u radni posjet Sisku i Petrinji došao s potpredsjednicima Vlade Brankom Bačićem i Tomom Medvedom, a osim što su se detaljnije upoznali s izgradnjom dionice autoceste A11 od Lekenika do Siska, uključujući i prilaznu cestu gradu, te modernizacijom petrinjske Ulice Otona Kučere i Ulice Ivana Gundulića, bili su i na predstavljanju projekta “Županijski prijevoz za sve”.

Butković je istaknuo da je to velik događaj za županiju i za ministarstvo jer je riječ o prvom takvom projektu koji će svim učenicima, zaposlenicima i drugim građanima omogućiti siguran i prihvatljiv prijevoz.

“Za projekt je osigurano 60 milijuna eura, a vrijednost potpisanog ugovora je 2,5 milijuna eura. U vrijeme kada se mnoge autobusne linije ukidaju jer prijevoznici nemaju ekonomskog opravdanja da ih održavaju mnogi su građani nezadovoljni, posebno oni u ruralnim područjima. Provedbom ovog projekta svako će manje mjesto biti povezano s većim središtima”.

Butković je dodao da je Sisačko-moslavačka županija treća koja je prihvatila projekt te je pozvao i druge županije da to učine. Istaknuo je da je veće zanimanje za projekt u središnjoj Hrvatskoj te je pozvao i županije južne Hrvatske da se uključe.

Projekt se odnosi na dvije sljedeće godine, a ministarstvo je nedavno potpisalo ugovor o nabavi novih autobusa vrijednih 100 milijuna kuna. Stoga Butković poziva prijevoznike i na obnovu voznog parka.

Komentirajte prvi

New Report

Close