Poziv iz ministarstva prometa ‘težak’ 600 milijuna kn

Autor: Marija Brnić , 21. srpanj 2020. u 22:00
Agenti Ministarstva za ovaj program su HAMAG-BICRO i HBOR/IVICA GALOVIĆ/PIXSELL

Agenti Ministarstva za ovaj program su HAMAG-BICRO i HBOR, a aplicirati mogu mali, srednji i veliki poduzetnici koji se bave prijevozom putnika i roba.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pozvalo je poduzetnike iz prometnog sektora da se jave na natječaj za jamstva za nove kredite za likvidnost u ukupnom iznosu od 600 mil. kuna osiguranih zbog COVID-19.

Agenti Ministarstva za ovaj program su HAMAG-BICRO i HBOR, a aplicirati mogu mali, srednji i veliki poduzetnici koji se bave prijevozom putnika i roba, koji se bave leasingom plovila, skladištenjem roba, putničke agencije i turoperatori vezani za nautički turizam, te luke nautičkog turizma, a izuzetak su jedino taksi službe.

Kao i za ranije vladine mjere, uvjet je pad prihoda više od 20% u odnosu na 2019., odnosno fizički pad pometa i ugovorenih poslova.

Ova potpora na raspolaganju je do 31. prosinca. Mali i srednji poduzetnici obraćaju se HAMAG-u, gdje je maksimalan iznos jamstava za kredit za obrtna sredstva 800.000 eura, uz premiju od 0,2% za jamstvo koje pokriva najviše 90% glavnice. Kredit može biti izdan na rok od jedne do pet godina.

Veliki poduzetnici, uključujući i one koji se bave gradnjom i servisom brodova, vađenjem kamena i pijeska, te uklanjanjem objekata i pripremnim radovima na gradilištima, za kredite veće od 800.000 eura, javljat će se HBOR-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close