FOTO: U Jaski otvoren luksuzni hotel vrijedan oko 10 milijuna eura: Povratnik iz Kanade zaposlio 35 lokalaca

Autor: Marija Crnjak , 13. ožujak 2018. u 14:11
Foto: Press

Hotel ima ukupno 186 kreveta u 93 sobe i 11 apartmana.

Nakon što je i službeno dobio kategorizaciju od 4 zvjezdice, u ponedjeljak je u Jastrebarskom svečano otvoren Hotel Princess, investicija vrijedna oko 10 milijuna eura koje je u svoj rodni grad uložio Drago Vučković, građevinski poduzetnik koji živi u Kanadi.

Hotel ima ukupno 186 kreveta u 93 sobe i 11 apartmana, od čega je 5 soba prilagođeno osobama s invaliditetom, spa i fitness s unutrašnjim bazenom, 140 parkirališnih mjesta s mjestima za autobuse te električne punionice za automobile i bicikle. Po razini sadržaja to je u ovom trenutku jedinstven hotel smješten na autocesti, a ponudu upotpunjuje i kongresna dvorana od 1100 mjesta koju je isti investitor sagradio prije 12 godina, a sada će poslovati pod okriljem Hotela, ističe direktor Roman Špoljar, hotelski menadžer s bogatim iskustvom u vođenju gradskih hotela koji je u Jastrebarsko stigao s pozicije direktora Hotela Aristos.

 

10 mil.

eura uložio je u Hotel Princess u rodnom gradu Drago Vučković, građevinski poduzetnik

"Imamo jedinstvenu poziciju sa svim sadržajima koji su potrebni putnicima prema Jadranu, posjetiteljima Zagreba, izletnicima, ljubiteljima prirode, ali i poslovnim gostima. Stoga očekujemo i grupe i poslovne skupove", ističe Roman Špoljar. Novi hotel je za goste otvoren od studenog i direktor tvrdi da je popunjenost bolja od očekivanog, a u jednom vikendu tijekom zagrebačkog Adventa hotel je bio potpuno pun.

Uz izletnike, u Hotelu Princess planiraju iskoristiti i turističke potencijale Jaske, primjerice vinske ceste, u dogovoru s lokalnim vinarima čija su vina i u vinoteci posvećenoj domaćim vinima. Hotel surađuje s lokalnim proizvođačima i OPG-ima, a lokalci predstavljaju većinu od ukupno 35 zaposlenih. Unatoč kadrovskoj krizi, nisu imali problem s pronalaskom radnika, od kojih je dio zamijenio sezonske poslove na moru stalnim radnim mjestom kod kuće. 

Komentirajte prvi

New Report

Close