Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Povlači se mljeveno pureće meso proizvođača Vindon

Autor: Poslovni.hr/Hina
30. ožujak 2018. u 10:46
Podijeli članak —
Foto: Thinkstock

Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da se zbog salmonele povlači Vindon mljevenog purećeg mesa,, pakiranje 500 grama s rokom trajanja do danas, 30. ožujka.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda VINDON mljeveno pureće meso, 500g, LOT 300318, barkod 3850339413043, roka trajanja do 30.03.2018., proizvođača VINDON d.o.o., Bjeliš b.b., Slavonski Brod, odobrenog broja HR228EU, radi utvrđene prisutnosti bakterije iz roda Salmonella spp.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da se zbog salmonele povlači Vindon mljevenog purećeg mesa,, pakiranje 500 grama s rokom trajanja do danas, 30. ožujka.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda VINDON mljeveno pureće meso, 500g, LOT 300318, barkod 3850339413043, roka trajanja do 30.03.2018., proizvođača VINDON d.o.o., Bjeliš b.b., Slavonski Brod, odobrenog broja HR228EU, radi utvrđene prisutnosti bakterije iz roda Salmonella spp.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, potrebno je pridržavati se dobre higijenske prakse. Prije konzumacije hranu, osobito meso peradi, potrebno je dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70 Celzijevih stupnjeva u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa.

Autor: Poslovni.hr/Hina
30. ožujak 2018. u 10:46
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close