Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Povlači se filet dimljene pastrve zbog listerije

Autor: Poslovni.hr
27. svibanj 2017. u 11:56
Podijeli članak —
Foto: Thinkstock

Prema analitičkom izvješću Hrvatskog veterinarskog instituta od 26. svibnja u proizvodu “Dimljena pastrva – filet, 100g”, LOT broja 08052017, datuma proizvodnje 8. svibnja s rokom trajanja 13. srpnja utvrđena je Listeria monocytogenes, navodi Ministarstvo.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je danas potrošače da se zbog Listerije monocytogenes povlači filet dimljene pastrve težine 100 grama, datuma proizvodnje 8. svibnja 2017. godine, LOT 08052017., koji proizvodi MARKO, obrt za dimljenje ribe iz Duge Rese.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

U sklopu provedbe godišnjega Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla, 18. svibnja provedeno je uzorkovanje ribljeg proizvoda Dimljeni file pastrve u objektu za preradu ribe proizvođača "MARKO obrt za dimljenje ribe", vl. Branka Petrunić Becker, Bana J. Jelačića 25, Duga Resa.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je danas potrošače da se zbog Listerije monocytogenes povlači filet dimljene pastrve težine 100 grama, datuma proizvodnje 8. svibnja 2017. godine, LOT 08052017., koji proizvodi MARKO, obrt za dimljenje ribe iz Duge Rese.

U sklopu provedbe godišnjega Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla, 18. svibnja provedeno je uzorkovanje ribljeg proizvoda Dimljeni file pastrve u objektu za preradu ribe proizvođača "MARKO obrt za dimljenje ribe", vl. Branka Petrunić Becker, Bana J. Jelačića 25, Duga Resa.

Prema analitičkom izvješću Hrvatskog veterinarskog instituta od 26. svibnja u proizvodu "Dimljena pastrva – filet, 100g”, LOT broja 08052017, datuma proizvodnje 8. svibnja s rokom trajanja 13. srpnja utvrđena je Listeria monocytogenes, navodi Ministarstvo.

Proizvod, dodaje se, nije u skladu s Prilogom I. Uredbe Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Autor: Poslovni.hr
27. svibanj 2017. u 11:56
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close