Povećava se prag za besplatno dopunsko osiguranje

Autor: Poslovni dnevnik , 02. veljača 2023. u 22:00
Ministar zdravstva Vili Beroš napomenuo je da je prihodovni cenzus u mandatu ove Vlade povećavan već dva puta/J. Galoić/PIXSELL

Hrelja kroz izmjene zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju u hitnom postupku predlaže da se prihodovni cenzus poveća s 265,45 eura na 331,81 euro mjesečno

Pozitivno mišljenje dala je Vlada na sjednici u četvrtak na prijedlog saborskog zastupnika HSU-a Silvana Hrelje o povećanju prihodovnog cenzusa temeljem kojeg osiguranici ostvaruju pravo na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz proračuna.

Hrelja kroz izmjene zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju u hitnom postupku predlaže da se prihodovni cenzus, temeljem kojeg osigurana osoba ostvaruje pravo na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz sredstava državnog proračuna, poveća s 265,45 eura na 331,81 euro mjesečno, a za osiguranika samca s 331,81 na 415,42 eura mjesečno.

Vlada i ova zdravstvena administracija podržavaju prijedlog, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš te u obrazloženju pozitivnog mišljenja Vlade napomenuo da je prihodovni cenzus u mandatu ove Vlade povećavan već dva puta.

“U cilju da se dostatno izmijeni visina prihodovnog cenzusa za one osigurane osobe za koje prema načelima društvene solidarnosti postoji potreba da im se premija dopunskog zdravstvenog osiguranja plaća iz proračuna, a čemu Vlada i Ministarstvo zdravstva kontinuirano posvećuje pažnju, predlaže se donošenje tog zakona po hitnom postupku”, rekao je Beroš.

Komentirajte prvi

New Report

Close