Povećanje kapitalnih ulaganja: OBŽ ulaže 396.500 eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. rujan 2023. u 14:55
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Potporu u vrijednosti od 50.000 eura namijenjenih ugradnji reflektora na Sportskom centru Mačkamama koji koristi NK Mursa dobio je i Grad Osijek.

Osječko-baranjska županija potpisala je u utorak ugovore s 11 jedinica lokalne samouprave i 19 sportskih klubova s područja županije ukupno, vrijedne 396.500 eura, a namijenjene kapitalnim ulaganjima u sportske objekte i terene.

Zamjenik župana Josip Miletić najavio je pritom povećanje kapitalnih ulaganja u sport, za izgradnju sportske infrastrukture povodom Europske regije sporta čiji je domaćin sljedeće godine upravo OBŽ.

“Na natječaj su se mogle javiti jedinice lokalne samouprave i klubovi kojima je odobreno ukupno 400.000 eura, kazao je, napominjući da se radi samo o jednoj u nizu potpora koje OBŽ čini da bi poboljšali sportsku infrastrukturu, unaprijedili kadar u klubovima i promicali  Europsku regiju sporta.

Miletić je naglasio da su važni brojni projekti koje županija radi da bi se djeca mogla kvalitetno baviti sportom.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Turalija istaknula je da županija sustavno razvija sport na svom području, što po njezinim riječima najbolje dokazuje i primanje titule Europske regije sporta za 2024.

“Cilj nam je uvrstiti sport na sva područja županije, omogućiti da se sportom bavi svako dijete i razne dobne skupine, osobe s poteškoćama, što je i cilj Europske regije sporta”, rekla je Turalija.

Potporu u vrijednosti od 50.000 eura namijenjenih ugradnji reflektora na Sportskom centru Mačkamama koji koristi NK Mursa dobio je i Grad Osijek.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin napomenuo je da i Grad ulaže značajna sredstva za razvoj sportske infrastrukture na svom području, dodavši da je ta potpora još jedna potvrda izvrsne suradnje grada i županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close