Potpisan ugovor za izgradnju nove bjelovarske bolnice vrijedan 272 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. prosinac 2019. u 14:49
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Ravnatelj bjelovarske Opće bolnice Ali Allouch i direktor križevačke tvrtke “Radnik” potpisali u petak ugovor vrijedan 272 milijuna kuna za izgradnju nove bolničke zgrade.

Ponuda tvrtke "Radnik" odabrana je na međunarodnome javnom natječaju na koji su stigle četiri ponude, a prema ugovoru rok za izvođenje radova je godinu dana.

U novoj zgradi bolnice bruto građevinske površine 18.800 metara četvornih bit će, među ostalim, sve kirurške djelatnosti i operacijske dvorane koje su danas na devet mjesta.
Ravnatelj Allouch je rekao da je to povijesni događaj za Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorsku županiju i taj dio Hrvatske koji će omogućiti zdravstveni standard 21. stoljeća.

"Izgradnjom nove bolnice stvorit će se uvjeti da naši djelatnici mogu odgovarati na sve znanstvene i druge izazove današnjice, a pacijentima osigurati najbolju moguću skrb", istaknuo je ravnatelj Allouch.
Direktor tvrtke "Radnik" Mirko Habijanec je rekao da je gradnja nove bjelovarske bolnice najveći projekt te tvrtke i da čini polovicu njezinih prihoda.

"Nova bolnica dugo se pripremala i projektirala, a bilo je tu i dosta protivljenja i predlaganja polovičnih rješenja, no struka je procijenila da je ovo najbolje rješenje jer bolnice paviljonskog tipa iz 19. stoljeća ne mogu zadovoljiti standarde 21. stoljeća. Vodili smo se onim što kaže struka, a 130 tisuća osiguranika HZZO-a koji naginju bjelovarskoj bolnici imat će uskoro standard 21. stoljeća", istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Dodao je da Bjelovarsko-bilogorska županija ima snage samostalno financirati izgradnju te bjelovarske, istaknuo je i dodao kako nema nikakvih prepreka da se u financiranje ne uključi i Vlada, i to po istom modelu po kojem se financira izgradnja bolnice u Puli.

Komentirajte prvi

New Report

Close