Potpisan sporazum o suradnji osječke Gradske uprave i Ekonomskog fakulteta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. veljača 2024. u 17:00
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Za studente će to biti prilika da stručnu praksu odrade i u javnom sektoru, u sustavu Grada Osijeka.

Sporazum o znanstveno- stručnoj suradnji, kojeg su u ponedjeljak potpisali predstavnici osječke Gradske uprave i osječkog Ekonomskog fakulteta, omogućit će studentima te ustanove da propisanu stručnu praksu odrađuju i u sustavu Gradske uprave.

Dekan Boris Crnković izjavio je da je Ekonomski fakultet proteklih godina potpuno promijenio studijske programe te uveo stručnu praksu, kao dio redovnog kurikuluma, preko koje studenti mogu odraditi dio svojih obaveza.

Za studente će to biti prilika da stručnu praksu odrade i u javnom sektoru, u sustavu Grada Osijeka, jer je činjenica da jedan dio studenata, po završetku školovanja, pronalazi posao u javnom sektoru, rekao je Crnković.

Na Fakultetu smatraju da se potpisivanjem sporazuma stvaraju mogućnosti za daljnju suradnju i stručnu praksu u javnim gradskim poduzećima, gdje će studenti, radeći u stvarnom poslovnom okruženju imati još više mogućnosti za stjecanje vještina, nužnih za njihov budući profesionalni razvoj.

Osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković kazala je da Gradska uprava i gradske tvrtke niz godina surađuju s Ekonomskim fakultetom te ostalim sastavnicama osječkoga Sveučilišta, pa se pojavila potreba formaliziranja te suradnje, kako bi bila što konkretnija.

Istaknula je da će temeljem sporazuma Gradska uprava, kao jedan od poslodavaca iz javnog sektora, omogućiti studentima da obaveznu stručnu praksu od 120 sati, koja je definirana studijskim programima, ostvare u Gradskoj upravi, a vjeruje da će se suradnja proširiti i na gradska poduzeća.

Ekonomski fakultet ima široki raspon studijskih programa, a mi kao potencijalni poslodavac i davatelj stručne prakse, imamo široki spektar upravnih odjela gdje studenti mogu vidjeti što znači raditi u javnoj upravi i koliko su ti poslovni bitni kako bi naš grad bio što bolje mjesto za život, poručila je Crnković.

Komentirajte prvi

New Report

Close