Potjera u Zagrebu: Poduzetnik u Mercedesu bježao policiji, nagovarali ga pet sati da izađe iz auta

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2022. u 09:00
FOTO: Matija Habljak/Pixsell

Na jedan je mobitel razgovarao na engleskom, a drugim nas je snimao. Bio sam siguran da je na drogama ili alkoholu jer se osjetio zadah, gubio je fokus, par puta mu je mobitel ispao iz ruke i imao je crvene oči, ispričao je šef u temeljnoj policiji

Zbog banalnog prekršaja i pogrešnog prestrojavanja poduzetnik (41) na koncu će morati platiti čak 50.000 kuna, nepravomoćno je odlučila prekršajna sutkinja, piše Danica.

Prema presudi, on je u ožujku oko 23.40 sati u Zagrebu u crnom Mercedesu stao na križanju Miramarske i Mihanovićeve na crveno svjetlo na semaforu u desnoj prometnoj traci za skretanje desno. No, na zeleno je naglo krenuo, dao gas i prošao pokraj vozila koja su bila u lijevoj prometnoj traci te prije svih skrenuo lijevo.

Na njegovu nesreću, primijetila ga je policijska patrola i krenula za njim. U jednom času na križanju kod HNK-a spustili su prozor i pokazali policijske značke i rekli mu da stane, ali on je pobjegao. Sustigli su ga na križanju Medulićeve i Deželićeve i tad je nastupila prava drama.

Poduzetnik nije htio izaći iz automobila. Uzalud su na nagovarali. Vođa sektora temeljne policije ispričao je kako mu se vozač kroz otvoren prozor obratio na engleskom i rekao da je američki državljanin, da razgovara s veleposlanstvom SAD-a i da ima imunitet.

“Na jedan je mobitel razgovarao na engleskom, a drugim nas je snimao. Bio sam siguran da je na drogama ili alkoholu jer se osjetio zadah, gubio je fokus, par puta mu je mobitel ispao iz ruke i imao je crvene oči”, ispričao je šef u temeljnoj policiji.

Na koncu je oko 4.30 sati ujutro došao voditelj mobilne jedinice i uspio ga nekako smiriti te mu ponuditi vodu. Tada je pristao izaći iz automobila i poći s njima u policijsku postaju. I to nakon gotovo pet sati natezanja, piše Danica.

Prema presudi, kriv je jer se “kretao prometnom trakom za skretanje u desno Ulice Miramarski podvožnjak i dolaskom do raskrižja sa Mihanovićevom iz prometne trake za skretanje desno skrenuo lijevo u smjeru zapada u Mihanovićevu”. Za to je dobio 700 kuna kazne. Nakon što mu je odrezana kazna za sve ostale prekršaje koje je napravio nakon tog prvog, ukupna kazna popela se na oko 50.000 kuna.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close