Potencijalni investitori izborili duži rok

Autor: Marija Brnić , 19. kolovoz 2019. u 22:00
Ugovor će se potpisati na 50 godina/D. Marušić/pixsell

Ponude za gradnju turističke zone ipak do 1. listopada, zainteresiranih je više.

Za dva tjedna predviđeno je bilo otvaranje ponuda koje se prikuplja za gradnju turističke zone Hidrobaza u Štinjanu, no Ministarstvo državne imovine jučer je objavilo da prolongira prvotno određeni rok za mjesec i pol, na 1. listopada.

Kako se čuje iz Ministarstva turizma, rok je proliongiran na zahtjev potencijalnih ponuditelja, a navodno nije riječ samo o jednome.

Za tu lokaciju desetljeće i pol se neuspješno tragalo za investitorom, a natječajem otvorenim u lipnju na oko 281 tisuću četvornih metara traži se ulagač za destinaciju namijenjenoj gostima dubljeg džepa.

Urbanističkim planom predviđena je gradnja ugostiteljsko-turističkih objekata s kapacitetom od oko 1200 kreveta i u kategoriji od najmanje 4 zvjezdice, te izgradnja sportsko-rekreacijskih sadržaja.

Pravo građenja s najboljim ponuditeljem potpisat će se na 50 godina, a za izbor će presudna biti visina naknade, te u slučaju više identičnih ponuda veći broj kreveta u hotelima.

Povjerenstvo za ocjenu ponuda, ne bude li novih produljenja rokova, rang listu trebao utvrditi 60 dana nakon otvaranja, što znači da bi pred Vladom, koja će u odabiru imati zadnju riječ, ova točka na dnevnom redu naći u prosincu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close