Postupna normalizacija: Počinju voziti putnički vlakovi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. svibanj 2020. u 11:05
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Preporuča se i korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri.

Od ponedjeljka, 11. svibnja uspostavlja se željeznički putnički prijevoz u unutarnjem prometu, pa će vlakovi voziti sukladno voznom redu – radnim danom vozit će 642, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova.

Iz HŽ Putničkog prijevoza u petak su priopćili da se sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, s ciljem smanjenja rizika od prenošenja zaraze, putnicima preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra.

Preporuča ima se i korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri.

HŽPP je u vlakove i vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke.

Također, sukladno preporukama HZJZ-a u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja covida-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.

Više informacija o prometovanju vlakova možete pronaći na http://www.hzpp.hr/zeljeznicki-prijevoz-od-11-svibnja, a vozni red vlakova na https://prodaja.hzpp.hr.

Međunarodni vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj i obrnuto neće voziti, kao ni pogranični vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji i obrnuto.

S ciljem smanjenja rizika od prenošenja koronavirusa iz HŽ-a mole putnike da jednosmjerne i povratne karte kupuju on-line na https://prodaja.hzpp.hr ili putem mobilne aplikacije HŽPP karte.

Više informacija o kupnji karata i radnom vremenu prodajnih mjesta možete pronaći na http://www.hzpp.hr/kupnja-karata.

Komentirajte prvi

New Report

Close