Postrojenje za obradu teških ostataka do kraja 2023.

Autor: Darko Bičak , 08. ožujak 2021. u 22:00
Ministar Ćorić obišao je radove na postrojenju rafinerije Rijeka na Urinju/GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL

Započela je i proizvodnja sve potrebne opreme s dugim rokom isporuke, dok na terenu više od 150 radnika neprekidno obavlja pripremne radove za daljnje aktivnosti.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić posjetio je jučer gradilište Rafinerije nafte Rijeka koja je u procesu velike modernizacije i izgradnje postrojenja za obradu teških ostataka.

Bio je to prvi ministrov obilazak nakon donošenja odluke o ulaganju četiri milijarde kuna u projekt koji će podići konkurentnost riječke rafinerije.

Građevinski radovi na temeljima budućeg postrojenja su u tijeku, kao i radovi na iskopu temelja za koksne komore koje su dio ključne opreme. Na nekoliko lokacija radi se na armirano-betonskim radovima koji će se ubrzo proširiti i na cijelo područje predviđeno projektnom dokumentacijom.

Započela je i proizvodnja sve potrebne opreme s dugim rokom isporuke, dok na terenu više od 150 radnika neprekidno obavlja pripremne radove za daljnje aktivnosti. Ćorić je istaknuo da se ovim ulaganjima stvaraju preduvjeti za konkurentnu, okolišno prihvatljivu i energetski učinkovitiju proizvodnju goriva na razini najmodernijih europskih rafinerija.

Ministar očekukje da će kapacitet proizvodnje visokokvalitetnog goriva biti dostatan za Hrvatsku, ali i za druga tržišta, što je bitno kada segovori o sigurnosti opskrbe. Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine, istaknuo je da radovi zasad idu po planu, a dovršenje radova planirano je za 2023. godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close