Pošta isplaćuje 1200 eura svim poštarima i vozačima, ako ispune jedan uvjet

Autor: Poslovni.hr , 29. veljača 2024. u 14:31
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Pošti navode da je rast primanja počeo 2022., kada je plaća za 8000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20 posto.

Poštari, dostavljači tiskovina i vozači Hrvatske pošte koji ostanu do kraja godine dobit će još 1200 eura neto nagrade, priopćili su iz Hrvatske pošte.

Ova nagrada je, navodi se u priopćenju, uvedena za radna mjesta na kojima je utvrđena najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem te će se odnositi i na sve buduće radnike na tim radnim mjestima koji se zaposle najkasnije do kraja lipnja ove godine.

“Kao i brojni drugi poslodavci na tržištu rada, već dulje vrijeme imamo u određenim područjima izazova s nalaženjem adekvatne radne snage i fluktuacijom. Svjesni smo kako je povećanje primanja jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika i zato smo u zadnje dvije godine pokrenuli brojne inicijative za njihovo zadržavanje”, objavila je Hrvatska pošta.

Tako u ožujku svim radnicima Hrvatske pošte opet raste plaća, treći put u posljednjih šest mjeseci, što je rast od ukupno 25 posto.

U Pošti navode da je rast primanja počeo 2022., kada je plaća za 8000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20 posto.

Poštaricama i poštarima godišnje se isplaćuju tri jednokratne prigodne nagrade, uskrsnica, božićnica i regres, a radnici na operativnim radnim mjestima uz redovitu plaću svaki mjesec dobivaju i varijabilnu nagradu za učinkovitost.

Među ostalim benefitima u Pošti navode i sistematske i specijalističke zdravstvene preglede, karticu MultiSport, ali i povećanje participacije za prijevoz i prehranu te posebnu nagradu za uspješnost koja ovisi o ispunjenju godišnjih ciljeva i može dosegnuti iznos mjesečne neto plaće uplatom u treći mirovinski stup.

Komentirajte prvi

New Report

Close