Magazin Poslovna 2023
Poslovna 2023.

Poslovanje nastavljamo graditi na zaokruženom poslovnom ciklusu

Imamo jasnu poslovnu viziju koja počiva na osiguravanju što većeg udjela domaće sirovine u finalnim proizvodima te ulaganju u proizvodne procese.

Ivica Pivac
15. prosinac 2022. u 22:00
Ivica Pivac/Krasnodar

U zadnjim godinama svjetsko gospodarstvo suočilo se s različitim izvanrednim čimbenicima pa su mnoge tvrtke bile primorane promijeniti pristup svom poslovanju i zadržati fokus na održavanju stabilnosti. Grupa Pivac uspješno je brodila kroz nove okolnosti, a izazovi s kojima smo se suočavali zapravo su potvrdili kako tvrtka ima snažne temelje i još važnije – jasnu poslovnu viziju.

Ta vizija prvenstveno počiva na osiguravanju što je moguće većeg udjela domaće sirovine u finalnim proizvodima te ulaganju u proizvodne procese, vlastite transportne sustave i maloprodajne mreže. Grupa Pivac ima zaokružen poslovni ciklus, a naši planovi za naredno razdoblje odnose se na jačanje svih karika tog lanca.

Tako iduće godine planiramo završetak i puštanje u rad projekta Ravča 2, koji se odnosi na drugu fazu izgradnje velikog pogona za preradu mesa i mesnih prerađevina. Ovaj objekt omogućit će potpuno objedinjavanje proizvodnih procesa na jednoj lokaciji, ali i povećati proizvodne kapacitete te tako otvoriti priliku za bolje pozicioniranje proizvoda na tržištu i dugoročno značajniji iskorak na europsko tržište.

Također, novim pogonom za obradu i preradu mesa u Ljubuškom u BiH dodatno ćemo proširiti obujam proizvodnje, a i dalje ćemo investirati i u postojeće proizvodne pogone u Čakovcu i Karlovcu. Nastavljamo i s osnaživanjem naše maloprodajne mreže, a u svrhu širenja njihovog asortimana finaliziramo gradnju novog skladišno-logističkog centra u Karlovcu površine 4500 m².

Nalazimo se u vremenima kad je još jasnije da proizvodnja hrane nije tek jedna u nizu industrija, već se radi o strateškoj gospodarskoj grani. Gledajući svoje poslovanje kroz takvu prizmu, dodatno smo svjesni odgovornosti koju imamo prema zaposlenicima, potrošačima i poslovnim partnerima, brinući da je kvaliteta i sigurnost naših proizvoda od farmi do stolova zajamčena.

New Report

Close