Poslodavci odgovorili sindikatima: Potraga za rješenjem nikada ne smije prestati

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2019. u 14:11
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Čelništvo HUP-a reagiralo je povodom današnje najave sindikata o namjeri raskidanja socijalnog dijaloga, odnosno raskidanja sporazuma o Gospodarskom socijalnom vijeću.

U povodu najave predstavnika sindikata o namjeri raskidanja socijalnog dijaloga, Hrvatska udruga poslodavaca, kao član GSV-a i Ivan Mišetić kao predsjednik GSV-a izjavljuju sljedeće:

Ivan Mišetić, predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća: „Dijalog je preduvjet društvenog, socijalnog i ekonomskog napretka. Različita mišljenja dionika dio su procesa socijalnog dijaloga, ali potraga za zajedničkim rješenjem nikada ne smije prestati. U interesu je svih građana Republike Hrvatske da socijalni dijalog ne prestane jer on nema alternativu.“

Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca: „Socijalni dijalog u Hrvatskoj zasigurno ima prostora za poboljšanja i Hrvatska udruga poslodavaca se za to itekako zalaže, ali da bi se dijalog unaprijedio potrebno je razgovarati. Hrvatska treba biti zemlja uz bok naprednim europskim državama, a zaustavljanje rada GSV-a kao mjesta koje je krucijalno za socijalni dijalog ne smatramo potezom u interesu socijalnih partnera i građana.“

Podsjetimo, Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata i Matica hrvatskih sindikata na konferenciji za novinare u Zagrebu obratili su se u četvrtak ujutro medijima povodom dvije teme – raskidanja sporazuma o GSV-u te zahtjeva za smjenom ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića. Vezano za to podijelili su i dopis koji je upućen na kabinet premijera Plenkovića.

U njemu je zatraženo od predsjednika Vlade da razriješi ministra Pavića.

Komentirajte prvi

New Report

Close