Posjet Hitnoj plaćat će se 100 do 150 kuna

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2016. u 11:38
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Polovica tog novca bit će vam vraćena ako tijekom obrade u bolničkoj Hitnoj primite, recimo, infuziju ili intravenozno neki lijek.

Ako u bolničku Hitnu pomoć dođete bez uputnice liječnika i medicinska sestra procijeni da vaše stanje nije hitno, ali vi inzistirate na daljnjoj obradi, to će vas koštati 100-150 kuna, piše Večernji list.

Polovica tog novca bit će vam vraćena ako tijekom obrade u bolničkoj Hitnoj primite, recimo, infuziju ili intravenozno neki lijek. Značit će to da ste ipak djelomično opravdali razlog svog dolaska i platit ćete 50-75 kuna.

Novi sustav od 1. svibnja

Iako ga u Ministarstvu zdravlja neće potvrditi, upravo je to iznos o kojemu se trenutačno raspravlja, a koji će biti definiran do skorašnjeg sastanka ministra zdravlja dr. Darija Nakića s ravnateljima Zavoda za hitnu medicinu, voditeljima objedinjenih hitnih bolničkih prijema, domova zdravlja…

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Kako će se rješavati naplata tih troškova ukoliko stranka ne plati odmah? Pokriva li ove troškove dopunsko osiguranje?

poslat će ti račun doma kao meni kad sam završio na hitnoj. dopunsko nisam imao. cijena je bila 25 ili 50 kuna, ne sjećam se više. imaš rok od 8 dana za uplatu.
smatram da je ok što dižu cijenu hitne jer zbilja ima svakojakih bud.ala koje dolaze, a onda teški pacijenti trpe i čekaju.

to i nije loša ideja, ljudi su često znali ići na hitnu da bi preko nje lakše došli do bolničkog tretmana ili jer im se nije dalo čekati radni dan da odu svom doktoru, a zbog toga je netko drugi možda bio životno ugrožen i umro

Kako će se rješavati naplata tih troškova ukoliko stranka ne plati odmah? Pokriva li ove troškove dopunsko osiguranje?

to je donekle u redu.ima pacijenata što za svaku glupost trče na hitnu.malo glume i odmah obave preglede na koje se inače čeka mjesecima.

New Report

Close