Poruka iz Vlade: Novca za pomoć radnicima bit će i za svibanj

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2020. u 13:50
FOTO: GettyImages

Za razliku od prvog kruga, rade se provjere preko Zavoda za mirovinsko osiguranje i Porezne uprave, pa zato duže traje.

Mjere pomoći za ožujak su isplaćene do 15. travnja. Sada je 15. svibanj prošao, a novac još nije isplaćen svima koji imaju pravo na pomoć od 4000 kuna po radniku. 24sata provjerili su informaciju u Vladi i je li točno da novca neće biti. Odbacuju takvu tvrdnju, kažu da je novac osiguran i za isplate u svibnju koje će ići u lipnju.

– Ostalo je isplatiti još oko 700 milijuna kuna i to će ići sljedeći tjedan. Za razliku od prvog kruga, rade se provjere preko Zavoda za mirovinsko osiguranje i Porezne uprave, pa zato duže traje. Provjeravamo broj zaposlenih u svakoj tvrtki koja je tražila pomoć. Onih koji nisu dobili puni iznos za sve radnike, također ne trebaju brinuti iako se radi o manjem broju slučajeva jer se može dogoditi da u jednoj tvrtki nije provjereno jesu li baš svi radnici zaposleni. Novac je pušten za siguran dio, a čim se provjeri i ostatak, novac stiže. Moramo raditi te provjere kako bi izbjegli nepravilnosti. Novac je osiguran i za travanj i za svibanj u proračunu i poduzetnici ne trebaju brinuti- kažu u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Za travanj bi u svibnju trebalo pomoć dobiti oko 570.000 radnika. Već je isplaćena oko 1,6 milijardi, a preostalo je navedenih 700 milijuna. Isti izvor nam kaže da je osiguran novac i za kredite za likvidnost, a da se zahtjevi obrađuju. Raspisivanje izbora i raspuštanje Sabora neće utjecati na pomoć, dodaje. Podsjetimo, mjere su planirane do početka lipnja, a nakon toga nisu, ali je otvorena mogućnost da se neke nastave.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Sve je to zbog izbora a nakon izbora….. potop.

 

 

Barem 30% firmi je prevarilo državu da bi dobili potpore. Doista je apsurd da ce firme koje su do dobile milijune na kraju svojim vlasnicima moći isplatiti dobit.

I jeste li naišli na nepravilnosti?

New Report

Close