Porezna savjetnica iz Splita pokrenula zanimljivu kampanju – Nemoj da te POREŽe

Autor: Josipa Ban , 11. prosinac 2023. u 15:00
PD

Splitska tvrtka koja se bavi poreznim savjetovanje odlučila je pokrenuti kampanju kojoj je cilj educirati javnost o porezima. Kampanja Nemoj da te POREŽe, prva je takva inicijativa u Hrvatskoj, zemlji u kojoj je financijska, a posebno porezna pismenost, na prilično niskim razinama.

Kancelarija, tvrtka za porezno savjetovanje, pokrenula je kampanju “Nemoj da te POREŽe” kojom obilježava prosinac kao Mjesec svjesnosti o porezima, objavili su iz splitske tvrtke. Kažu i da je cilj kampanje osvještavanje javnosti i poduzetnika o porezima te nadolazećoj poreznoj reformi. U sklopu kampanje, kažu, educirat će građane i to objavama na društvenim mrežama te na web stranici tvrtke Kancelarija. Usto, 18. prosinca će u svom uredu organizirati Dane otvorenih vrata.

Dora Tripalo Čikeš, suvlasnica Kancelarije i ovlaštena porezna savjetnica, ističe da se danas mnogo toga obilježava, od Svjetskog dana zagrljaja do Mjeseca knjiga, međutim porezima, a koji su svugdje oko nas, nitko ne pridaje pažnju. U tvrtki Kancelarija to su odlučili promijeniti.

“Poduzetnici bi trebali imati uvid u svoje financijske izvještaje u realnom vremenu kako bi mogli upravljati svojim porezima i poreznim rizicima, međutim poduzetnike često “odnese posao”. Pokretanjem Mjeseca svjesnosti o porezima pokušavamo im skrenuti pažnju da dobro razmotre svoje poslovanje i da se bolje upoznaju s poreznom problematikom”, kaže Tripalo Čikeš. To je, pak, posebno važno na kraju godine kada se rade konačni obračuni i izvještaji, a to je i vrijeme kada poduzetnici moraju razmišljati o poreznim korekcijama, ali i poreznim rasterećenjima koje mogu napraviti.

Tripalo Čikeš dodaje i da će tijekom kampanje govoriti i o nadolazećim poreznim promjenama u sklopu kojih se mijenja devet zakonskih propisa

“Najveće promjene nastaju u oporezivanju dohotka, i to u dijelu obračuna poreza i doprinosa na plaće zaposlenika. Osim što se smanjuje opterećenje najnižih plaća, mijenja se i obračun plaće što će računovođama zakomplicirati posao. Kakav će krajnji učinak to imati, tek trebamo vidjeti”, poručuje suvlasnica Kancelarije.

Napominje i da 18. prosinca u prostorijama Kancelarije organiziraju Dane otvorenih vrata, no broj je mjesta ograničen, pa pozivaju zainteresirane da se što prije jave i rezerviraju ga.

Komentirajte prvi

New Report

Close