Porezna uprava dijeli novčane iznose od 5, 10 i 20 tisuća kuna: Evo što morate napraviti

Autor: Poslovni.hr , 05. srpanj 2019. u 14:27
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sukladno pravilima nagradne igre računom za gotovinski promet smatra se svaka isprava kojom se obračunavaju isporuke dobara i usluga, neovisno u kojem obliku i pod kojim nazivom je izdana.

Porezna uprava pokrenula je novu nagradnu igru "Bez računa se ne računa"te poziva građane da se i ovaj put aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije, izvijestili su danas iz Porezne uprave. 

"Pošteno zarađen novac građana namijenjen za zdravstvo, školstvo i sigurniju budućnost pojedini obveznici i dalje zadržavaju samo za sebe, stoga pozivamo građane da i dalje traže i uzimaju račune te se uključe u nagradnu igru Ministarstva financija, Porezne uprave", objasnili su razlog zbog kojeg pokreću novu nagradnu igru. 

Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je skupiti 20 originalnih računa s datumom izdavanja od 1. srpnja 2019. godine i poslati ih na adresu Hrvatska Lutrija, p.p. 493, 10001 Zagreb, uz naznaku "Za nagradnu igru Bez računa se ne računa". Ukupno će se održati četiri kola, a nagradna igra trajat će do 24. ožujka 2020. godine. U svakom kolu nagradne igre dijelit će se vrijedne nagrade na potrošačkim karticama u iznosima od 5.000, 7.500, 10.000 i 20.000 kuna. 

Naglašavaju da u novoj nagradnoj igri „Bez računa se ne računa“ mogu sudjelovati svi računi zaprimljeni prilikom plaćanja gotovinom. Dakle računi ne moraju nužno imati brojeve JIR i ZKI brojeve. Sukladno pravilima nagradne igre računom za gotovinski promet smatra se svaka isprava kojom se obračunavaju isporuke dobara i usluga, neovisno u kojem obliku i pod kojim nazivom je izdana. Dostavljeni računi moraju sadržavati podatke o izdavatelju računa (ime ili  naziv, adresu, OIB, datum izdavanja računa od. 1.7.2019.).

Komentari (7)
Pogledajte sve

ne kradi…država ne voli konkurenciju…od građana prave udbu… smeće su oni a i još veći građani udbaši

za zdravlje uzimaju 15%od plaće i onda čekaš na pregled dva miseca…koje školstvo…ono u kojem je vjeronauk glavni predmet…

Porezna dijeli ? Shvatio sam da nas smatraju ovcama, ali ovo je prevrsilo ama bas svaku mjeru ….. Maric koji je drpo za Agroko pa ga je Plenki uzeo da drpa za njega i ajde u redu nek to rade svi skupa i dalje kad je narod takav, ali svakim danom kao da nam se sve vise rugaju.

Kakvo suzbijanje sive ekonomije kad nam Vlada mrče lovu na sve strane? Zar nisu oni uzor sitnom kriminalcu?

Ma stoka, čiji novac dijele? Novac poreznih obveznika fuj govnad. Treba suzbiti sivu ekonomiju ali ne ovako.

New Report

Close