Porezna u novom naletu: Tri djelatnosti su pod posebnim povećalom

Autor: Poslovni dnevnik , 12. veljača 2020. u 11:40
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. 

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.
Obavještavamo porezne obveznike da u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.
Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. U razdoblju od 13. – 19.2.2020. godine nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:
– G 47.76 – Trgovina na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama,
– H 49.32 – Taksi služba i
– I 56.10 – Djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanja hrane.

Komentari (1)
Pogledajte sve

2000 – 5000 kn, ovisno o prekršaju. Staviš inspektoru među papire i daš mu da pregleda. 99% njih uzme i pristojno se zahvali. 1% ih veli da su u nutra novci, malo odvagnes situaciju, pa procjenis sto da veliš: joj oprostite zabunom se zametnulo u hrpi papira, ili, razmislite još  jednom….

Hrvatska posla, fuuuj!!!

New Report

Close