Porez na imovinu odgađa se do 2014.?

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2012. u 11:10
Slavko Linić (PXL)

Građani Hrvatske od sljedeće godine možda ipak neće plaćati porez na imovinu. Iako se dosad spominjao 1. siječanj sljedeće godine kao datum uvođenja poreza na imovinu čini se da ipak postoji mogućnost odgode od godinu dana.

Građani Hrvatske od sljedeće godine možda ipak neće plaćati porez na imovinu, nego će i dalje za  svoje stanove i kuće plaćati komunalne naknade, a na vikendice porez na kuće za odmor, piše Novi list.

Iako  se dosad spominjao 1. siječanj sljedeće godine kao datum uvođenja poreza na imovinu čini se da ipak postoji mogućnost odgode od godinu dana, navodi se u tekstu. Političku odluku o tome uskoro bi trebao donijeti uži kabinet Vlade, a mogućnost da  Hrvatska porez na imovinu ne uvede već  za dva mjeseca najavio je jučer sam ministar financija Slavko Linić gostujući u emisiji Hrvatskog radija Poslovni tjedan.  

Na pitanje hoće li  država od 1. siječnja uvesti porez na imovinu, ministar je odgovorio da će »o tome političku odluku donijeti Vlada«. " Svi modeli su pripremljeni, Zakon je upućen na Uži kabinet i taj je porez moguće uvesti i primijeniti od 1. siječnja sljedeće godine. Hoće li se taj porez uvesti od sljedeće godine ili ćemo ga prolongirati za godinu dana odlučit će Vlada, kazao je ministar Linić.

Ukoliko Uži kabinet Vlade, u kojem su uz premijera i potpredsjednici, odluči da  se porez na imovinu uvodi od sljedeće godine javna rasprava o zakonu, pojasnio je ministar, može započeti već za dva tjedna, pojašnjavaju u Novom listu

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ma lokalni izbori su ovu gdinu zato su odgodili da im se ne dogodi da dobiju ni jedan glas mada drzim da nece ni bez toga puno dobit. Pokazali su na drzavnoj razini koliko su sposobni.

Uvođenje poreza na imovinu a prema neodmjerenim i bahatim najavama Linića bilo bi ravno političkom samoubojstvu političke strukture na vlasti. Čini se da je to Zoki shvatio.

…valjda i njemu pomalo dolazi u glavu…[emo_vrtimise][emo_zloban]

New Report

Close