‘Popuštanje mjera može krenuti odmah, ne treba gubiti vrijeme do 1. 6.’

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2021. u 11:09
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Što se tiče najavljenih popuštanja, Troskot se nada da će nove, blaže, mjere biti sukladne mogućnostima provodivosti koje ugostitelji imaju.

Žakline Troskot iz Nacionalne udruge ugostitelja komentirala je na N1 televiziji najavu popuštanja mjera u Hrvatskoj.

“Što se nas tiče može i odmah. Nema potrebe gubiti vrijeme do 1.6. Opreza treba biti, ali ovim pilot projetkima smo pokazali da žarišta nisu u ugostiteljskim objektima, što neki tvrde. Procijepljenost je mnogo veća nego prošle godine i smatram da možemo početi s radom”, govori ona.

Na pitanje o ‘probnim zabavama’, Troskot kaže kako su na prvoj zabavi koju su ugostitelji organizirali bile samo potpuno cijepljenje osobe, ali da  su na ‘probnoj svadbi’ imali ‘trolist’.

“U svadbi smo imali trolist. Neki su bili cijepljeni s dvije doze, neki su preboljeli u zadnjih šest mjeseci, a neki su imali negativan test”, objašnjava.

Što se tiče najavljenih popuštanja, Troskot se nada da će nove, blaže, mjere biti sukladne mogućnostima provodivosti koje ugostitelji imaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close