FOTO: Popunjenost Z centra već je dosegnula 90 posto, otvara se 500 novih radnih mjesta

Autor: Marta Duić , 17. kolovoz 2021. u 10:00
FOTO: Press

Centar Z osvojio je nagradu ‘European Property Awards’ u kategoriji najboljeg projekta trgovačkih nekretnina u RH.

Zagreb će 26.kolovoza otvara dobiti novi “mall” – Z centar u naselju Špansko. Investitor je tvrtka Sensa Nekretnine, a dosad su, kažu, u ovaj projekt investirali više od 620 milijuna kuna te najavljuju kako će se njegovom realizacijom otvoriti 500 radnih mjesta.

“Zagrepčani dobiti novi tip šoping centra kakvog nema ni u regiji”, poručuju napominjući kako je Z centar već osvojio nagradu ‘European Property Awards 2020-2021’ u kategoriji najboljeg projekta trgovačkih nekretnina u Hrvatskoj.

Kako kažu u arhitektonskom studiju PULS-AR koji je osmislio objekt, riječ je o konceptu koji će doprinijeti rastu kvalitete života lokalnog stanovništva, a središnji trg zamišljen je kao mjesto susreta i lokacija za priredbe i događanja.

Populacija ‘odabrala’ lokaciju

Na više od 75.000 četvornih metara bruto zakupne površine u Španskom će se smjestiti više od 60 trgovina, a popunjenost centra već je na 90 posto, stoji u priopćenju.

Dva dječja igrališta, sportski teren na krovu i vanjski grijani trg koji povezuje trgovački centar ‘Sjever’ i retail park ‘Jug’, samo su dio posebnosti centra. “Kad se odlučivalo o lokaciji Z centra prevagnuo je podatak Državnog zavoda za statistiku prema kojem u radijusu 15 minuta vožnje od ovog objekta živi više od 350.000 ljudi.

75

tisuća četvornih metara bruto zakupne površine u Španskom

Zbrojimo li kvartove zapadnog dijela Zagreba, dolazimo do velikog broja obitelji s djecom, što nam je pružilo priliku da im omogućimo nove sadržaje i aktivnosti.

Posebno se to tiče i velikog broja mladih pripadnika generacije Z kojih okvirno brojimo 30.000 – definitivno željnih pozitivnih promjena i mogućnosti u bližem okruženju”, ističe Maja Medunović, menadžerica Z centra.

Osim niza svjetskih brendova, predviđen je i ‘Food court’ s 10 restorana i kafića, a među zakupcima je i ‘Hall of Game’.

Gaming arena na 1400 m2

Riječ je o, tvrdi vodstvo Z Centra, najvećoj gaming areni koja na više od 1400 kvadrata dok će u podzemnoj garaži biti i besplatna punionica za osam električnih automobila s MOON punjačima, brendom koji će u Z centru otvoriti prvu regionalnu poslovnicu za prodaju opreme za e-vozila.

Na projektu je od 2019. godine radilo više od 250 građevinskih stručnjaka i radnika predvođenih Kamgradom kao glavnim izvođačem.

Komentirajte prvi

New Report

Close