‘Popravni’ za prijavu za obnovu kuća 7.12., daju 90 mil. kn više

Autor: Suzana Varošanec , 26. listopad 2021. u 22:00
Za energetsku obnovu obiteljskih kuća vlada izniman interes/D. Jaramaz/PIXSELL

Lanjskim pozivom se za oko 3100 projekata podijelilo 210 milijuna kuna.

Novi termin za zaprimanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća je utorak 7. prosinca, odlučio je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nakon tehničkih poteškoća od 14. listopada, kad je u kratko vrijeme, navode zbog oko 2 milijuna klikova prema sustavu e-Prijave, preopterećenost uzrokovala zagušenje aplikacije.

No zbog velikog interesa Fond je osigurao dvije pogodnosti – s još 90 milijuna kuna građanima je na raspolaganju ukupno 390 milijuna, a svi zainteresirani od 30. studenog će u sustavu e-Prijave moći ispuniti prijavni obrazac. To znači da će moći učitati svu potrebnu dokumentaciju, dok će se sa službenim zaprimanjem zahtjeva krenuti od 7. prosinca.

Odustali su od promijenenog pristupa podnošenju prijave pa ga vraćaju na prošlogodišnji pristup uvažavajući sugestije građana i stručnjaka, tako da će kao ‘spas’ opet postojati vremenski razmak između učitanja dokumentacije i prijave.

Lanjskim pozivom se za oko 3100 projekata podijelilo 210 milijuna kuna, dok je prijavljenih bilo oko 7400, a još nekoliko tisuća nije uspjelo prikupiti sve papire.

Fond je za ovaj poziv reducirao potrebnu dokumentaciju, dva poziva integrirao u jedan, s 500 kn sufinanciraju podnošenje prijave od certifikatora, projektanta ili konzultanta, a preko korisničkog računa.

Komentirajte prvi

New Report

Close