Popisivači od danas kreću na teren: Objavljene fotografije majica i maski

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2021. u 08:26
Izvor : popis2021.hr

Popisivači dolaze na adrese kućanstava te popisuju osobe, kućanstva i stanove, a od onih koji su se popisali samostalno, preuzimaju kontrolnu šifru kao dokaz uspješnog samopopisivanja.

Zbog velikog interesa građana za samostalno popisivanje u nedjelju u večernjim satima, zadnjeg dana prve faze Popisa 2021., došlo je do preopterećenosti sustava te je sustav otežano radio zbog čega će samostalno popisivanje putem portala e-Građani biti moguće još danas 27. rujna 2021. do 23.59 sati.

U utorak 28. rujna 2021. počinje 2. faza Popisa 2021. kada na teren izlaze popisivači. Popisivači dolaze na adrese kućanstava te popisuju osobe, kućanstva i stanove, a od onih koji su se popisali samostalno, preuzimaju kontrolnu šifru kao dokaz uspješnog samopopisivanja.

Kako će izgledati popisivači?

Popisivači će imati majice i maske s obilježjima Popisa 2021., prijenosna računala i EU digitalne covid potvrde te će ih stoga građani moći lako prepoznati.

Osim maski i majica, popisivači će imati i iskaznice.

Popis “21 Stvorimo zajedno sliku Hrvatske”, piše na maskicama koje će popisivači nositi. Maskice mogu biti plave ili bijele.

Detalje doznajte na službenim stranicama Popisa stanovništva.

Što ako nitko nije kod kuće kada dođe popisivač?

Ako popisivač nikoga ne zatekne kod kuće, ostavit će pisanu obavijest i dogovoriti termin popisivanja.

Ako se kućanstvo samostalno popisalo i većinu će vremena biti odsutno, kontrolnu šifru moguće je zapisati na papir i zalijepiti na vrata kako bi je popisivač mogao preuzeti. Također, možete zamoliti susjeda koji očekuje popisivača da preda popisivaču Vašu kontrolnu šifru od samopopisivanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close