Ponovo u fokusu Jarunski most, projekt od 40-ak milijuna kuna

Autor: Petra Balija/VL , 11. veljača 2020. u 13:10
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

U izradi je i projektno-tehnička dokumentacija, a lokacijske dozvole očekuju potkraj travnja, kaže Dinko Bilić iz Grada Zagreba.

U nekoj od ladica gradske vlasti njegova projekcija stoji od 2007. Izradio ju je pokojni Jure Radić sa suradnicima, a njegov rad izabran je na javnom natječaju među deset pristiglih.

Nebrojeno puta najavljivana je njegova gradnja, pa su Jarunski most Zagrepčani s vremenom prozvali fantomskim projektom, koji gradonačelnik Milan Bandić svako malo spomene kao jedan od svojih kapitalaca.

A sad je na tapetu došao ponovno, i to na posljednjoj sjednici Skupštine, kada je na aktualnom satu gradonačelnik rekao da je predan zahtjev za lokacijske dozvole za trasu prema njemu i novi most preko Save.

“Tražili smo lokacijske dozvole za tri dionice na trasi produžene Vrapčanske ulice, koja bi povezivala Ilicu s Jadranskom avenijom, a koja uključuje i sam most. Prva dionica, duljine 1500 metara, podrazumijevala bi gradnju mosta, druga dionica išla bi od mosta do Horvaćanske ceste i bila bi duga oko 1300 metara, a treća od Horvaćanske do Zagrebačke ceste i uključivala bi nadvožnjak koji bi išao iznad Zagrebačke avenije”, kaže Dinko Bilić, pročelnik Ureda za izgradnju grada.

U izradi je i projektno-tehnička dokumentacija, a lokacijske dozvole očekuju potkraj travnja. “Nakon izdavanja lokacijskih dozvola, bit će pokrenuta izrada parcelacijskih elaborata, a nakon njihove izrade i ovjere, projektno-tehnička dokumentacija za navedene dionice bit će dostavljena Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada na rješavanje imovinsko-pravnih poslova, što se očekuje potkraj ljeta ove godine”, ističe pročelnik Ureda za izgradnju, dodajući da je u planu za ovu godinu izrada glavnog i izvedbenog projekta.

Prvi je to na listi Bandićevih prioriteta već dulje vrijeme, a sad je, čuje se u Gradu, napokon došlo vrijeme da se realizira jer je rotor pri kraju. Time će se stanovnicima zapadnog dijela Zagreba omogućiti da ne idu na veliki kružni tok, već će se dio automobila preusmjeriti na most te time rasteretiti rotor.

Nije ovo prvi put da se izdaje lokacijska dozvola za Jarunski most, 40-ak milijuna eura vrijedan projekt aktualan je bio 2011., kad je ista dozvola prvi put izdana.

Komentari (2)
Pogledajte sve

U Zagrebu – da 🙂

Takav most ne može koštati 40ml kn da se na glavu postave…realna cijena mosta te veličine je cca 300ml kn

New Report

Close