Ponovno se uvode redovne zrakoplovne linije prema Helsinkiju

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2021. u 08:49
Foto: Finnair Press

Finski nacionalni avioprijevoznik u sljedećih nekoliko dana obnovit će promet prema hrvatskim zračnim lukama

Finski nacionalni avioprijevoznik, Finnair, uskoro će obnoviti promet na linijama iz Helsinkija prema dvije hrvatske zračne luke – Splitu i Dubrovniku. Kako prenosi Croatianaviation, Finnair prošlog ljeta nije prometovao prema Hrvatskoj zbog globalne pandemije, putničkih restrikcija i niske potražnje, no kompanija za nekoliko dana ipak pokreće linije prema spomenutim zračnim lukama te će na njima prometovati u ljetnim mjesecima.

Finnair će prvo pokrenuti liniju prema Dubrovniku, već u petak, 25. lipnja. Linija će od 6. srpnja prometovati dva puta tjedno, utorkom i petkom, a od kolovoza kompanija planira dodati još jedan let tjedno, svake nedjelje.  Od 26. lipnja Finnair će obnoviti promet i na liniji Helsinki – Split – Helsinki. Od 3. srpnja najavljena su dva leta tjedno, subotom i nedjeljom, a od kolovoza i utorkom. Na obje linije Finnair planira koristiti zrakoplove tipa E190 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 100 putnika.
Uz dvije spomenute redovne linije, skandinavski Jettime, aviokompanija specijalizirana za ACMI najam i charter letove, od 02. srpnja obavljat će promet na charter liniji između Helsinkija i Splita. Prema svemu sudeći, navedene tri linije bit će jedine iz glavnog grada Finske prema Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni, s obzirom na to da redovnih linija iz Helsinkija prema drugim hrvatskim zračnim lukama trenutno nema u najavi.

Komentirajte prvi

New Report

Close