Pomlađivanje kadra: NCP Grupacija zaposlila 22 radnika u Šibeniku

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2014. u 10:29
NCP Grupacija je nakon provedenog natječaja i sukladno najavama ovoga mjeseca zaposlila 22 radnika u Šibeniku

Novozaposleni radnici angažirani su zbog povećanog obujma posla, te radi pomlađivanja kadra

NCP Grupacija je nakon provedenog natječaja i sukladno najavama ovoga mjeseca zaposlila 22 radnika u Šibeniku, od čega 6 zavarivača, 5 brodskih električara, 2 električara, 3 brodska cjevara, 2 brodomontera, 2 brodska stolara i 2 brodska mehaničara.

Novozaposleni radnici angažirani su zbog povećanog obujma posla, te radi pomlađivanja kadra. U već uhodanoj serijskoj proizvodnji aluminijskih katamarana za ribogojilišta koje NCP Grupa isporučuje tijekom posljednje 4 godine za norveškog naručitelja također je povećana potreba za proizvodnim zanimanjima. Većina novozaposlenih je iz Šibenika i okolice, a izvjesno je da će NCP koji trenutno zapošljava 230 djelatnika, nakon ugovaranja novih poslova za koje su pregovori u tijeku, otvoriti nova radna mjesta. Krajem 2013. uspješno je završen proces predstečajne nagodbe koji je NCP-Remontnom Brodogradilištu Šibenik omogućio dugoročnu konsolidaciju poslovanja. Već 5 mjeseci nakon zaključenja predstečajne nagodbe, tvrtka ovim zapošljavanjem pokazuje oporavak i nastavak pozitivnog poslovanja, kažu u priopćenju.

NCP Remontno Brodogradilište Šibenik ovih dana isporučuje 4 novoizgrađena broda: 23. i 24. katamaran je isporučen naručitelju, a 25 i 26. su u tijeku primopredaje. U fazi završnog opremanja su 27. i 28. katamaran, dok su 29. i 30. trenutno u fazi montaže. Već 4. godinu zaredom NCP serijski proizvodi katamarane za Norveškog naručitelja posredstvom CroNoMara, norveške vladine agencije u Hrvatskoj. Usprkos recesiji koja je posebno zahvatila sektor brodogradnje i remonta brodova u Hrvatskoj i inozemstvu, NCP ulaže velike napore kako bi se prilagodio novim prilikama i pronašao nišu za plasman svojih usluga na tržištu, poručuju. Katamarani se u NCPu proizvode u skladu s usvojenim standardima kvalitete ISO 9001-2008 po kvalifikaciji Bureau Veritas i Hrvatskog registra brodova. Norvežani su najavili povećanje dosadašnje ugovorene proizvodnje s 10 na 12 plovila godišnje, jer se model Nab Cat 13,75 koji NCP proizvodi u Šibeniku pokazao iznimno uspješan i popularan na skandinavskom tržištu.

 


Pet katamarana, serijska proizvodnja

Prošlog tjedna NCP je primio čelnike finskog Udruženja maritimne industrije (Finnish Marine Industries Federation). Peteročlanu delegaciju koja je boravila u 3dnevnom radnom posjetu Hrvatskoj i Sloveniji, predvodio je predsjednik FINNBOAT-a Jouco Huju koji je iskazao zadovoljstvo i posebnu zahvalnost domaćinima iz Šibenika i Romanu Pičuljanu, predsjedniku izvršnog odbora HUP-Udruge nautičkog sektora, čijim je posredstvom došlo do susreta. Goste iz Finske je posebno iznenadio posjet tvornici za proizvodnju plutajućih betonskih pontona Marinetek NCP, primjeru izvrsnog finsko-hrvatskog partnerstva u sklopu Nautičkog Centra Prgin. Uz posjet kapacitetima šibenskog brodogradilišta, domaćini iz NCPa su za goste organizirali posjet tvrđavi Sv. Nikole i staroj gradskoj jezgri Šibenika, kako bi približili gostima širu ponudu okruženja u kojem NCP posluje, te nagovijestili nove razvojne projekte i mogućnosti ulaganja u nautički sektor u Šibeniku.

Predstavnici NCPa nedavno su sudjelovali na sajmu ANTIBES YACHT SHOW, a glavna tema ovogodišnjeg foruma na sajmu bila je primjena nove zakonske regulative za oporezivanje chartera za megajahte u državama Mediterana. Slijedio je sajam MYBA Charter Show u Genovi, namijenjen isključivo kapetanima, prodajnim i charter agentima, marinama i pratećoj industriji za megajahte. Nakon sastanaka s kapetanima megajahti dužine od 35 do 74 m, predstavnici NCPa posjetili su također obližnje remontno brodogradilište AMICO & CO, te Marinu Genova Aeroporto.

Komentirajte prvi

New Report

Close