Pomažemo pri pronalasku i zadržavanju zaposlenja

Autor: Poslovni dnevnik , 20. ožujak 2019. u 21:59
Damira Benc, Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom/Borna Filić/PIXSELL

ZOSI kontinuirano razvija alate koji osiguravaju stručnu podršku i pomoć prilikom uključivanja u radno okruženje.

Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i ove je godine sa zadovoljstvom prihvatio poziv Poslovnog dnevnika za pokroviteljstvo sedmog izdanja društveno odgovornog projekta "Iskustvo zlata vrijedi", tijekom kojeg će studenti s invaliditetom i oni slabijeg imovinskog statusa dobiti priliku ostvariti svoja prva profesionalna iskustva, koja se često pokažu neprocjenjivima u oblikovanju buduće poslovne karijere svakog pojedinca.

"Projekt uspješno objedinjuje sve dosadašnje aktivnosti Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u području zapošljavanja. Osmišljen kako bi olakšao ulazak u svijet rada studentima s invaliditetom povezivanjem gospodarskoga sektora, akademske zajednice i relevantnih institucija omogućava razmjenu iskustava kroz partnersku suradnju te promiče svijest o sposobnostima i doprinosu osoba s invaliditetom na radnom mjestu i tržištu rada.

Isključivo zajedničkom inicijativom i angažmanom gospodarskog sektora koja se reflektira ovim projektom, doprinosimo širenju mogućnosti osoba s invaliditetom da pronađu i zadrže posao na otvorenom tržištu rada", kaže Damira Benc, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. U skladu s iskazanim nastojanjima, ali i potrebama tržišta tijekom 2018. godine dodatno je poboljšan pravni okvir za zapošljavanje osoba s invaliditetom, kako bi se osigurala konzistentna primjena usvojenih propisa kroz učinkovite mjere, ali i sveobuhvatnija stručna i financijska podrška u njihovoj provedbi.

Također, Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom kontinuirano razvija alate koji osiguravaju stručnu podršku i pomoć prilikom uključivanja osoba s invaliditetom u radno okruženje te istovremeno predstavljaju dodatan poticaj za poslodavce kako bi uspješno zakoračili u ovaj proces.

"Veseli nas da u krug poslodavaca koji su podržali projekt ulaze neke nove kompanije, što potvrđuje njegov izniman značaj i rezultate dosadašnje provedbe. Sigurna sam kako će i ovogodišnje izdanje projekta studentima i poslodavcima osigurati zlata vrijedno iskustvo i omogućiti im da prošire obzore, prihvatite promjene i uspješno se prilagode zahtjevima okoline, a vjerujem i ostvare nešto za što nisu mislili da je moguće", zaključuje Damira Benc. 

Komentirajte prvi

New Report

Close