Poljski OT Logistics: ‘Ne odlazimo iz Luke Rijeka’

Autor: Darko Bičak , 03. listopad 2018. u 22:00
Poljska grupa upravlja tvrtkom Luka Rijeka/Goran Kovačić/PIXSELL

U Rijeci se boje da bi nakon kraha brodogradilišta 3. maj, na red mogla doći i Luka.

Poljska grupacija OT Logistics nije vodila nikakve pregovore niti ima planove o prodaji svojeg većinskog udjela u Luci Rijeka.

To su jučer kratko službeno objavili iz poljske tvrtke nakon što je prošlog tjedna Novi list pisao da je situacija u Luci zabrinjavajuća te da se razmišlja o novom strateškom partneru. Naime, kako je naveo taj dnevnik, riječko Gradsko vijeće izrazilo je zabrinutost za sudbinu poduzeća Luke Rijeka kao još jednog od simbola grada na Rječini, a ta zabrinutost još je i veća budući da je na aktualnom satu gradonačelnik Vojko Obersnel bio dosta rezerviran kada je riječ o informacijama.

Vijećnik HNS-a Sandro Vizler upozorio je na loše poslovne rezultate Luke Rijeka i na tragičnu činjenicu da je srednji menadžment koji je najodgovorniji za operativno djelovanje tvrtke otpušten iz ovog poduzeća.  "Luka Rijeka ima velikih poteškoća s likvidnošću. Nisu dovedene adekvatne zamjene za ljude koji su otpušteni. Poslovni rezultati nisu na očekivanoj razini, ali zato uprava ima plaću od oko 7000 eura. Ista ta uprava ili je nesposobna ili je dovedena s ciljem da likvidira firmu", kazao je Vizler, zapitavši je li vrijeme za još jednu tematsku sjednicu gradskoga parlamenta na temu spašavanje Luke Rijeka. 

Gradonačelnik Obersnel potvrdio je da informacije koje dolaze iz te tvrtke nisu dobre.

"Ne znam detalje, ali imam neke informacije kao član Upravnog vijeća Lučke uprave. Ne možemo ulaziti u organizaciju tvrtke, ali je evidentno da je došlo do poremećaja u prometu u zadnjih šest mjeseci koji je bitno manji što se očituje na loš financijski rezultat. Nakon provedene dokapitalizacije poljska tvrtka je postala najveći pojedinačni vlasnik Luke Rijeka. Zbog svega što se događa zatražili smo intervenciju nadležnog ministarstva jer država ima vlasnički udio", kazao je Obersnel. 

Nedavno je u posjetu Luci Rijeka bila delegacija austrijskih poduzetnika koja je iskazala interes za korištenjem "južnog prilaza" koji podrazumijeva jače korištenje jadranskih luka, prije svega Rijeke, te željezničke mreže koja od luke vodi do Austrije.  

Komentirajte prvi

New Report

Close