Poljoprivrednicima u ovoj posebnoj godini 7 mlrd. kuna potpora

Autor: Poslovni dnevnik , 08. prosinac 2020. u 21:59
Naši poljoprivrednici, ribari, šumari, prerađivači, šumari... proizvode i više i produktivnije/MARIJAN SUŠENJ/PIXSELL

Za program shema školsko voće je utrošeno 8,5 milijuna, a 2,7 milijuna za program školsko mlijeko.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u ovoj je godini, zaključno s 30. studenim, isplatila 6,8 milijardi kuna korisnicima svih mjera i programa, a do kraja godine očekuje se ukupna isplata od 7 milijardi, objavili su u utorak iz Ministarstva poljoprivrede.

Od dosad isplaćenih 6,8 milijardi kuna, 3,1 milijarda kuna odnosi se na mjere ruralnog razvoja, gotovo 3,1 milijarda kuna na izravna plaćanja, a 84,5 milijuna na isplate iz “vinske” omotnice. Za program shema školsko voće je utrošeno 8,5 milijuna, a 2,7 milijuna za program školsko mlijeko.

Pčelarima je isplaćeno 14,8 milijuna, iz EU fonda za pomorstvo i ribarstvo isplaćeno je 183,7 milijuna kuna, a za dodatne nacionalne potpore iz državnog proračuna 299 milijuna, navode iz Ministarstva.

Ministrica poljoprivrede Marije Vučković naglasila je kako je “u godini obilježenoj izvanrednim okolnostima Agencija za plaćanja maksimalno upregnula sve svoje kapacitete, kako bi podržala i dodatno potaknula domaće proizvođače”.

Vučković je zahvalila zaposlenicima Agencije na vrijednom radu u korist svih hrvatskih poljoprivrednika, ribara, prerađivača, šumara i drugih koji, unatoč zahtjevnoj godini, proizvode i više i produktivnije.

Usporedbe radi, prije pet godina u Agenciji je radilo 725 djelatnika (sad ih je 750) i poljoprivrednicima je isplaćeno 4,3 milijarde kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close