Poljoprivrednicima osigurano 200 milijuna kuna više nego lani

Autor: Marta Duić , 03. studeni 2019. u 21:59
Foto: IGOR KRALJ/PIXSELL

Iznos od 1,3 milijarde kuna primit će više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli zahtjev.

Isplata predujma u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2019. godinu počinje 15. studenog. Potporu će ove godine primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2019. godini i koji su prošli kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Za isplatu predujma poljoprivrednicima osiguran je iznos od 1,3 milijarde kuna, što je 200 milijuna kuna više nego što je prošle godine isplaćeno poljoprivrednicima.

Sredstva se isplaćuju za potporu po površini, točnije za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje.  "Svake godine povećavamo sredstva koja izravno isplaćujemo poljoprivrednicima kako bi se na vrijeme pripremili za novu proizvodnu godinu.

Važno je da poljoprivrednici pravovremeno dobiju tu prvu isplatu, a upravo to je ono smo to omogućili u posljednje tri godine isplatom avansa u studenom.

U stalnoj komunikaciji s poljoprivrednicima i njihovim predstavnicima, nastavljamo raditi na udovoljavanju njihovih zahtjeva i potreba, pronalaženjem novih modela potpore i podrške te izradi Strateške vizije za razvoj poljoprivrede i ruralnog prostora", poručuje Marija Vučković, ministrica poljoprivrede.

Komentirajte prvi

New Report

Close