Poljoprivredi za 2020. dodatnih 650 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 24. svibanj 2020. u 21:59
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković/Luka Stanzl/PIXSELL

Konkurentnost nije moguće povećati bez značajnih ulaganja u povećanje i modernizaciju proizvodnih kapaciteta.

U plan objave natječaja za 2020., kao odgovor na trenutačnu situaciju, s ciljem povećanja samodostatnosti poljoprivredne proizvodnje dodana su tri nova natječaja za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, priopćilo je ministarstvo poljoprivrede.

Novi natječaji vrijedni su 650 milijuna kuna te namijenjeni poljoprivrednim gospodarstvima u sektoru svinjogojstva, poljoprivrednicima koji se bave proizvodnjom povrća u plastenicima/staklenicima te uzgojem voća.

Ministarstvo poljoprivrede tijekom 2020. godine kroz 27 natječaja potencijalnim korisnicima Programa stavlja na raspolaganje ukupno 2,2 milijarde kuna bespovratnih sredstava, od čega je 13 natječaja već objavljeno, kažu iz ministarstva.

Konkurentnost nije moguće povećati bez značajnih ulaganja u povećanje i modernizaciju proizvodnih kapaciteta. Za ulaganja u kapacitete za tov junadi osigurano je 150 milijuna kuna. Za budući natječaj u svinjogojstvu Ministarstvo poljoprivrede predvidjelo je potpore u iznosu od 300 milijuna kuna.

Novim natječajem za podizanje i rekonstrukciju trajnih nasada potporu od 200 milijuna kuna, a za preradu 300 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close